Aromatherapie jaaropleiding:

binnen 1 jaar ben jij een aromatherapie-expert

Flexibel leren op je eigen tempo, waar en wanneer het jou uitkomt!

12 online lessen en 7 Aromabeleefdagen in één jaar.

Tijdens de aromatherapie jaaropleiding krijg je toegang tot onze online Academie waar iedere maand een nieuwe online-les voor je klaar staat met gemiddeld 3 lesvideo’s, een PowerPoint presentatie, een Prezi presentatie van de videoles, recepten en huiswerkopdrachten. Deze lessen kun je ook na afloop van de opleiding terugkijken wanneer je maar wilt. Zo beschik je tot 6 maanden na je laatste lesdag over een digitale bibliotheek aan waardevolle informatie over aromatherapie.

Ook kom je tijdens deze opleiding 7 keer op locatie samen met jouw lesgroep. Dit noemen we de Aromabeleefdagen. Tijdens deze Aromabeleefdagen gaan we samen aan het werk met de oliën, we gaan de theorie van de videolessen in praktijk brengen. Ervaren en beleven. Je krijgt diverse cursusmappen/syllabi en een aroma leerpakket plus goede begeleiding door ervaren aromatherapie docenten.

Met aromatherapie kun je een goede ondersteuning bieden bij klachten, ongemakken, problemen, spanningen, stress of huidproblemen.
Hoe zou het voor je zijn als je de lichamelijke, mentale en emotionele klachten of ongemakken van je cliënten en je omgeving effectief op een natuurlijke manier kunt ondersteunen?

Als je daarvoor eenvoudige middelen en recepten kunt inzetten die 100% puur zijn, die therapeutisch en op alle niveaus werken, zodat je keer op keer mensen op een doeltreffende manier kunt helpen, verzorgen en ontzorgen?

Transformeer het leven van je cliënten, je omgeving en jezelf

Essentiële oliën kunnen het leven van je klanten, omgeving en dat van jezelf transformeren. Deze wonderbaarlijke oliën werken op je fysieke lichaam, mentaal welzijn, emoties en je hormonale balans.

Zodra je weet hoe je essentiële oliën elke dag veilig en als een natuurlijke, effectieve oplossing kunt inzetten voor 1000-en-1 ‘problemen’ (bijvoorbeeld menstruatiekrampen, huidveroudering, eczeem, griep, bronchitis, opvliegers, rugproblemen, stress, negatieve gevoelens en nog veel meer) kunnen je klanten, en iedereen om je heen (inclusief jezelf), een stuk zorgelozer en vrolijker van de dag genieten.

Ben je geïnteresseerd in aromatherapie? Herken je voor jezelf een aantal redenen waarom jij veel meer kennis over essentiële oliën wil opdoen? Wil je als expert veilig met essentiële oliën werken?

Wil je leren hoe je essentiële oliën therapeutisch kunt gebruiken in je praktijk, werk en je privéleven? Wil je anderen en jezelf helpen, maar weet je niet waar en hoe je moet beginnen?

Word zelf een aromatherapie expert

In onze populaire jaaropleiding delen Ellen Wagenaar en Harmen Rijpkema in 12 maanden een onbetaalbare schat aan kennis en meer dan 30 jaar praktijkervaring in de aromatherapie met je, zodat jij van begin tot eind weet wat je allemaal met essentiële oliën kunt doen en hoe je deze zelf makkelijk in je dagelijks leven gebruikt voor je cliënten en je dierbaren.

Het is onze missie om jarenlange kennis en ervaring in aromatherapie te verspreiden en iedereen mee te laten genieten van de wereld van natuurlijke geuren met hun unieke, krachtige en effectieve werking en de vele toepassingen.

Onze jaaropleiding aromatherapie (12 maanden) is een unieke kans om jouw kennis van aromatherapie te vergroten en zelf een aromatherapie-expert te worden.

DE JUISTE ONDERSTEUNING VIA HOLISTISCHE AROMATHERAPIE

Wat kun je na de jaaropleiding?

Na de opleiding kun jij als aromatherapeut op een veilige en effectieve manier aromatherapie op therapeutische basis inzetten in je praktijk/werk en producten op maat maken voor je cliënten, familie en vrienden.

Wat leer je in de jaaropleiding?

De opleiding is gericht op de therapeutische inzet van essentiële oliën. Je ontvangt een schat aan kennis over onder andere:
9

Kwaliteit, werking, toepassingen en contra-indicaties

9
De indeling in (lichaams)systemen
9

De specialiteit en werking van elke olie 

9
Eerste hulp oliën
9

Plantenfamilies en oliën

9
Receptenleer
9
Aromatische chemie
9
Etikettenleer
9

Aromatherapie en de psyche

9
Aromatherapie en de luchtwegen
9

Kompressen en pakkingen

9
Aromatherapie en huidproblemen
9
Aromatherapie in de zorg
9
Aromatherapie en spieren, gewrichten en rugklachten
9
Hydrolaten, vette plantenoliën, maceraten
9
Aromatherapie en menstypen
9

Aromatherapie en het hormoonsysteem

9

En meer!

Op elke aromabeleefdag maken we aromatisch producten die je gelijk thuis of in je praktijk kunt gebruiken. 

Ben je benieuwd hoe de aromatherapie-opleiding is opgebouwd? In dit onderstaande handige informatieboekje zie je per lesdag wat we gaan doen en wat je gaat leren.

We streven naar een mooie mix van theorie en praktijk.

Wat weet je na de jaaropleiding?

Je hebt een gedegen kennis van de aromatherapie, de bijzondere werking, werkzame stoffen, vele eigenschappen en toepassingen van de oliën.

Stichting Wellness & Aromatherapie

Z

Persoonlijke aandacht, meedenken en antwoord op vragen

Z

Professioneel online studiemateriaal met vele video’s. Aanvullend met lesboeken en studiemateriaal

Z

Les van experts

Z

Compleet aanbod

Z

Unieke methode

Z

Aromatische chemie & Psyche

Z

Productontwikkeling & Receptenleer

Z

Kleine groepen & Gezellige ambiance

Enkele ervaringen van deelnemers van de jaaropleiding:

Ik was aangenaam verbaasd over de mogelijkheden van etherische oliën

“In eerste instantie ben ik de opleiding gaan doen om mijn eigen massageolie te maken. Na de eerst les was ik aangenaam verbaasd over de mogelijkheden en inzetbaarheid van etherische oliën. Elke les was geweldig, de locatie is prachtig, de groep was heel leuk en de lessen van Ellen waren fantastisch! Mijn klanten maar ook collega’s vragen nu al: “Wies, heb je hier ook een olietje voor?”. Ik zet de oliën in voor heel veel klachten maar ook bij massages.”

Aanrader voor iedereen die met oliën wil werken. Je krijgt ontzettend veel inzichten.

“Aanrader voor iedereen die met oliën wil werken. Je komt erachter dat je wel moet weten wát en hoe je het gebruikt en niet klakkeloos moet gaan smeren. Ontzettend veel inzichten krijg je door deze opleiding. Ellen is aromatherapie, ze weet zo ontzettend veel en brengt het op zo’n liefdevolle manier dat je het snapt en voelt. Ruiken proeven beleven, wat mij betreft een echte aanrader.”

Aanrader voor iedereen die met oliën wil werken. Je krijgt ontzettend veel inzichten.

“Aanrader voor iedereen die met oliën wil werken. Je komt erachter dat je wel moet weten wát en hoe je het gebruikt en niet klakkeloos moet gaan smeren. Ontzettend veel inzichten krijg je door deze opleiding. Ellen is aromatherapie, ze weet zo ontzettend veel en brengt het op zo’n liefdevolle manier dat je het snapt en voelt. Ruiken proeven beleven, wat mij betreft een echte aanrader.”

De jaaropleiding wordt gegeven door experts met tientallen jaren kennis en ervaring

Ellen Wagenaar 

Aromatische chemie & Psyche – Productontwikkeling – Receptenleer – Natuurlijke huidverzorging – Aromazorg

Over Ellen Wagenaar

Ellen is al meer dan 25 jaar aromatherapeut, docent aromatherapie en schoonheidsspecialiste. Ze is oprichtster van de Stichting Wellness & Aromatherapie en verzorgt binnen deze stichting opleidingen, cursussen en workshops. Het is haar missie om haar bijzondere en veelzijdige kennis over aromatherapie te verspreiden en zo iedereen mee te laten genieten van de wereld van natuurlijke geuren met hun unieke werking en de vele toepassingen. Ellen schrijft al meer dan 10 jaar columns voor diverse vakbladen en ze ontwikkelt nieuwe producten binnen de natuurlijke huidverzorging. Met haar sprankelende energie inspireert en stimuleert ze vele mensen om ook aan de slag te gaan met aromatherapie. Het grootste deel van haar tijd geeft ze aromatherapie lessen, schrijft ze artikelen en reist ze graag, waarbij ze bezoeken aan bedrijven en plantages brengt.

Over Harmen Rijpkema

Drs. Harmen Rijpkema heeft een academische achtergrond in culturele en medische antropologie. Hij is psychotherapeut en al meer dan vijfendertig jaar aromatherapeut. Harmen doceert aan opleidingsinstituten, zoals de Stichting Wellness & Aromatherapie. Hij schrijft artikelen, columns en monografieën. Hij is tevens de auteur van het Aromecum, een uitgebreid vademecum over de aromatherapie, met de kennis van vroeger en nu.

Harmen Rijpkema

Synergetische en complementaire werking – Praktijkvoorbeelden – Menstypen en Oliën – Klinische Aromatherapie

“Een leerzame opleiding waarin ik meer verdieping over de werking en toepassing van aromatherapie heb geleerd.”

“Een leerzame opleiding waarin ik meer verdieping over de werking en toepassing van de aromatherapie heb geleerd. Ik zet de aromatherapie in bij gehandicapten tijdens een massage, aromastreamer, maar ook met gebruik van buik kompressen.”

“Prachtige ontmoetingen”

“Wat een prachtige en fijne ontmoetingen met passievolle medecursisten.”

Voor wie is de jaaropleiding geschikt?

Z

Voor starters in de aromatherapie is de jaaropleiding is een eerste stap voor meer kennis en ervaring naar een nieuwe expertise

Z

Heb je al ervaring binnen de aromatherapie of heb je al cursussen gevolgd dan kan de jaaropleiding extra verdieping geven en veel nieuwe inzichten.
Neem contact met ons op om te kijken of dit een geschikte vervolgopleiding is.

Z

Je wilt jezelf en anderen kunnen helpen en ondersteunen

Z
Therapeuten
Z

Schoonheidspecialisten, Masseurs, Pedicures, etc.

Z
Mensen die in de zorg werken
Z
Mensen met een passie voor natuurlijke gezondheid

“Ik voel me geen nummer, er is ruimte voor persoonlijke aandacht.” 

“Bij Stichting wellness & aromatherapie leer je zo ontzettend veel! Elke opleiding is weer een verdieping. Door de kleinschaligheid voelt het elke keer als een warm bad. Ik voel me geen nummer, er is ruimte voor persoonlijke aandacht en er is een prettige sfeer. Ellen en Harmen zijn professionals, autoriteiten op dit vakgebied. Bereidwillig om te helpen, fijne personen en ze spijkeren hun eigen kennis voortdurend bij. Er wordt gekeken welke mensen in een groep zitten en daar wordt opleiding deels op maat voor gemaakt. Het is mogelijk om met elkaar te sparren, informatie te delen, vragen te stellen.”

“Ellen en Harmen ademen aromatherapie, ze dragen dit uit in alles wat ze doen en zijn.”

“Ellen en Harmen houden hun kennis bij, dit merk je aan alles. Hun persoonlijkheid in combinatie met de uitgebreide kennis en kunde van de docenten maken dat ik voor Stichting wellness & aromatherapie heb gekozen. Ellen en Harmen ademen aromatherapie, ze dragen dit uit in alles wat ze doen en zijn.”

JOUW Investering

9

€1749,00 bij betaling in 1 keer.

9

€145,75 per maand x 12 termijnen.

9
Alle prijzen zijn excl. 21% BTW.
9

Bij de Aromabeleefdagen incl. koffie, thee en na afloop een certificaat van deelname.

Duur:
1 jaar – 12 lesmaanden – 7 Aromabeleefdagen op locatie

Docenten:
Ellen Wagenaar en
Harmen Rijpkema.

Locaties:

Klarenbeek (Apeldoorn) en Molenschot (vlakbij Breda)

Tijden van de Aromabeleefdagen : 10.30 uur tot 16.30 uur.

Wanneer u deze opleiding vanuit uw werk vergoed krijgt neemt u dan contact met ons op via support@stichtingwellness.nl

 

Schrijf je je in voor de jaaropleiding aromatherapie en betaal je in één keer dan krijg je het prachtige Aromecum cadeau! Het aromecum is hét aromatherapie boek voor iedereen die meer wil weten over aromatherapie. Van professional tot enthousiaste gebruiker van aromatherapeutische producten. In dit boek is honderden jaren kennis over aromatherapie verzameld. In deze 10e druk van het Aromecum vind je meer dan 200 uitgebreide beschrijvingen van etherische oliën, vette plantoliën en hydrolaten. Daarnaast komen diverse thema’s aan bod, zoals aromatherapie en de huid, aromatherapie en sport en nog veel meer. Dit aromatherapie boek is een naslagwerk én leesboek tegelijkertijd. Het Aromecum is geschreven door Drs. Harmen Rijpkema.

Waar en wanneer?

Alle data op een rijtje

Iedere maand staat er een nieuwe online-les voor je klaar in de Online Academie met diverse lesvideo’s, een PowerPoint, Prezi, recepten en huiswerkopdrachten.  

        Leslocatie: Klarenbeek (Woudweg 106):

 

MAANDAG-GROEP:

 12 Online lessen in eigen tijd verdeeld over 12 maanden. Start: 8 november 2021.

 Aroma-beleefdagen: 8 nov, 6 dec, 7 feb, 14 maart, 9 mei, 13 juni, 15 aug.

Na de startdatum is het ook nog mogelijk om in te stappen. Neem contact met ons op voor meer informatie.


DONDERDAG-GROEP:

12 Online lessen in eigen tijd verdeeld over 12 maanden. Start: 21 oktober 2021.

 Aroma-beleefdagen: 21 okt, 16 dec, 13 jan, 17 feb, 24 maart, 23 juni, 25 aug

Na de startdatum is het ook nog mogelijk om in te stappen. Neem contact met ons op voor meer informatie.

VRIJDAG-GROEP:

12 Online lessen in eigen tijd verdeeld over 12 maanden. Start: 15 oktober 2021.

 Aroma-beleefdagen: 15 okt, 17 dec, 18 feb, 25 maart, 24 juni, 26 aug.

Na de startdatum is het ook nog mogelijk om in te stappen. Neem contact met ons op voor meer informatie.

ZATERDAG-GROEP:

12 Online lessen in eigen tijd verdeeld over 12 maanden. Start: 16 oktober 2021.

Aroma-beleefdagen: 16 okt, 18 dec, 19 feb, 26 maart, 25 juni, 27 aug.

Na de startdatum is het ook nog mogelijk om in te stappen. Neem contact met ons op voor meer informatie.

 

 Leslocatie: Breda/Molenschot

WOENSDAG-GROEP:

12 Online lessen in eigen tijd verdeeld over 12 maanden. Start: 13 oktober 2021.

 Aromabeleefdagen: 13 okt, 8 dec, 19 jan, 9 feb, 16 maart, 15 juni, 17 aug

Na de startdatum is het ook nog mogelijk om in te stappen. Neem contact met ons op voor meer informatie.

 

Locatie Klarenbeek

DE OPLEIDING WORDT VERGOED DOOR MIJN WERKGEVER

Wanneer uw opleiding vergoed wordt door uw werkgever vragen we u contact met onsop te nemen middels onderstaand contactformulier. 

13 + 3 =

Mariëlle vertelt hoe zij de jaaropleiding heeft ervaren.

Als inschrijven niet lukt, of als er bij opgave niet binnen 24 uur een bevestiging komt, stuur ons dan een mailtje.

Veelgestelde vragen

Kun je de jaaropleiding naast je dagelijkse werk / activiteiten doen?

Ja, dat kan prima. De lesdagen vinden 7x per jaar plaats en het huiswerk kost ongeveer 1,5 – 2 uur per week en delen wij via onze online academie.

kan ik de aromatherapie opleiding helemaal online volgen?

In overleg is dit mogelijk, je krijgt dan ipv de 7 aromabeleefdagen, 7 zoom gesprekken met Ellen of Harmen. Pakketjes met producten en syllabi worden dan naar je opgestuurd.

Kan de opleiding op een andere locatie gegeven worden?

Voor een groep mensen die de jaaropleiding samen wil volgen kan er les op een locatie van voorkeur worden gegeven.

Is De aromatherapie jaaropleiding geaccrediteerd?

Ja, de aromatherapie jaaropleiding is geaccrediteerd door KTNO

Waarom zou ik niet alles wat ik wil weten uit een boek leren?

Natuurlijk kun je veel informatie en kennis in boeken vinden. Maar je mist dan volledig de beleving die wij jou bieden tijdens onze opleidingen en cursussen: alle zintuigen worden aangesproken via geuren, kleuren, voelen, zien, horen. Maar je mist dan ook de waardevolle mogelijkheid en kans om jouw specifieke vragen beantwoord te krijgen door experts, de passie en diepgaande kennis van de docenten, de passie die je als groep met elkaar deelt, het zelf maken van recepten en van de groep samen leren.

Kan ik in termijnen betalen?

Ja, je kunt de aromatherapie jaaropleiding in termijnen betalen. Kijk hiervoor bij de betaalinformatie op deze pagina.

Zit de lunch inbegrepen?

De eerste lesdag laat Ellen een lunch verzorgen 
Daarna neemt neemt iedereen iets gezond en lekkers mee voor bij de thee/koffie en/of lunch, met een aromatisch tintje. Bij allergieën en diëten graag eigen lunch meenemen of met elkaar afstemmen. Ieder mag na de lunch haar of zijn eigen spullen afwassen.

Kan ik een gemiste lesdag inhalen?

Soms is er plek in een andere groep dan kun je in overleg daar aanschuiven en anders krijg je een zoom gesprek met Ellen. 

AANMELDEN