Blog

De kracht van Geranium

Geranium We kennen allemaal de geranium in vele kleuren en geuren. Wist je dat er wel ruim 700 soorten geranium zijn? Een aantal hiervan zijn heel geschikt om essentiële olie van te maken. De meest bekende is de rozengeranium, in het Latijn de Pelargonium graveolens....

Lees meer

De kracht van Helicryse

Mijn helicryse avontuur in Bosnië In september vorig jaar ontmoette ik op een beurs mensen uit Bosnië met wie ik een fijn contact had. Ze nodigden ons uit om een bezoek te brengen aan hun boerderij en daar de oogst van de helicryse mee te maken. Een van mijn favoriete...

Lees meer
Hydrolaten

Hydrolaten

Hydrolaten, bloemen- of kruidenwaters, zijn fantastisch en een must voor iedereen die met aromatherapie werkt. Wat is een hydrolaat?Hydrolaten worden verkregen door waterdampdestillatie. Bij Stichting Wellness en Aromatherapie hebben we sinds kort een eenvoudige ketel...

Lees meer
Op zoek naar wilde oregano

Op zoek naar wilde oregano

Deze week zijn we op vakantie op Kreta. We bezoeken diverse bedrijven en verdiepen ons onder andere in de wilde oregano (Origanum dictamnus) van Kreta.
Lees meer
Aloë vera gel

Aloë vera gel

In deze blog heerlijke recepten met verse aloë vera gel. Aloë Vera gel is verkrijgbaar bij diverse goede merken. Weet dat de verse gel nooit direct uit de plant in een tube wordt gegoten.
Lees meer
Lavendel gezichtsolie

Lavendel gezichtsolie

In deze blog een recept over lavendel huidolie en diverse maskers die erbij gebruikt kunnen worden zoals verse aloë vera en het pop-up masker.
Lees meer
Lavendel koekjes

Lavendel koekjes

Deze koekjes zijn makkelijk om te maken en altijd een groot succes. Ze zijn lekker, smaakvol en gezond. Een recept om van te smullen.
Lees meer
Zdravetsolie

Zdravetsolie

Zdravets is een echte tuingeranium die in Bulgarije in het wild groeit. Ze ziet er net iets anders uit dan de Nederlandse tuingeranium. Heel fijntjes met een mooie paarse kleur.
Lees meer
Seringen olie

Seringen olie

Wat een feest! De seringen staan weer in bloei. Met hun bijzondere intense geur horen ze bij de lente. Ik heb al diverse vaasjes gevuld met deze mooie bloemen.
Lees meer