Eetbare Schoonheid

Stel je eens voor.. genieten van een ontspannend rozenoliebad met een zalig rozencakeje. Of een zonnige sinaasappelsmoothie bij een massage met een vrolijkmakende citrusolie.

Ontdek Eetbare Schoonheid: een inspirerend, rijk geïllustreerd receptenboek voor pure verzorging en gezonde voeding, waarbij intens genieten voorop staat. Dit boek gaat over het verzorgen en voeden van je lichaam, vanbinnen en vanbuiten, met geurige natuurlijke huidverzorging en bijzondere, smakelijke, pure gerechten.

Geschreven door Ellen Wagenaar (Stichting Wellness en Aromatherapie) en Annemarie Kok (Ziel & Zalig), die twee prachtige onderwerpen samenbrengen: schoonheid en eten!

;

✿ 368 sprankelende pagina’s
✿ Recepten voor natuurlijke huidverzorging
✿ Recepten voor pure en heerlijke voeding
✿ Met essentiële oliën, kruiden en bloemen
✿ Leuk als cadeau voor jezelf of voor een ander

Over de auteurs

Ellen Wagenaar

Haar missie is het verspreiden van haar uitgebreide kennis over aromatherapie, en zo iedereen mee te laten genieten van de weelde van natuurlijke oliën en hydrolaten, hun unieke werking en de talloze toepassingen.

Al meer dan 25 jaar is Ellen aromatherapeut en schoonheidsspecialiste, oprichter van Stichting Wellness & Aromatherapie en ze verzorgt workshops, opleidingen en cursussen. Als dé expert binnen haar vakgebied schrijft ze bovendien columns voor verschillende vakbladen en wordt zij regelmatig ingehuurd om te adviseren bij productontwikkeling van natuurlijke cosmetica.

Annemarie Kok

Zij doet haar achternaam eer aan. Annemarie is een ware liefhebber van koken en het bedenken van vernieuwende recepten. Als epi-genetisch therapeut en voedingsdeskundige heeft zij een voorliefde voor oervoeding. Ze werkt zoveel mogelijk met ingrediënten uit de natuur. Complete voeding voor alle cellen.

De natuur inspireert haar om de zaligste gerechten te maken. Je ziel beroeren en zalig eten, dat is de passie van Annemarie, die haar bedrijf Ziel&Zalig gestalte geeft. Daarnaast is schrijven belangrijk voor haar, ze schrijft verhalen en ontroerende gedichten, waarmee ieder hoofdstuk in dit boek begint.

Over de samenwerking

In het zorgvuldig samengestelde boek laten de bevlogen auteurs twee mooie onderwerpen samenkomen: schoonheid en eten. Het verzorgen en voeden van het lichaam, van binnen en van buiten met geurige, 100% natuurlijke huidverzorging (Ellen) en avontuurlijke, smakelijke en pure gerechten (Annemarie). Beiden hebben een diepe passie voor geur en smaak, wat terugkomt in de verrassende en vernieuwende recepten. Hun gezamenlijke missie bij dit boek is inspireren. Met fijne (niet te ingewikkelde) recepten, vele weetjes en tips over de kracht van aromatherapie geïllustreerd door sfeervolle foto’s. Om te laten zien dat er oneindig veel mogelijk is met pure grondstoffen uit de natuur, zowel in de keuken als voor je huid.

“De liefde voor essentiële oliën en eten spat er vanaf, heerlijk boek om te gebruiken en ter inspiratie”

– Christel

“Dit boek haal ik zoveel recepten uit! Is echt een aanrader.”

– Kaartje

“Dit boek is echt goud! Ik haal er heel veel uit en soms geef ik er dan mijn eigen draai aan.”

– Ilse

“Heerlijk lezen en recepten uitzoeken maar ook genieten van de prachtige foto’s.”

– Mary

“Dit is zo’n geweldig boek! Een feest om naar te kijken. Ik ben helemaal weg van de lay-out en dan al die weetjes en recepten erbij maakt het zeker tot een must have!”

– Sandra

“Prachtig boek om te lezen, maar nog mooier om te gebruiken. De liefde komt overal in terug.”

– Ingrid

“Echt een heel mooi boek en met liefde samengesteld. Dat ruik, proef en ervaar je alleen al bij het doorbladeren”

– Wies

“Een prachtig boek met zoveel mooie recepten! Echt een aanrader! Ik ruik gewoon de geuren al, als ik alleen al door het boek blader, prachtige foto’s!”

– Karin

“Een heerlijk boek om door te bladeren, ideeën op te doen, met prachtige foto’s en duidelijke teksten.”

– Petra

“Dit schitterende boek activeert al je zintuigen. Zo mooi. Chapeau Ellen en Annemarie.”

– Marga

Aromatherapie

Essentiële oliën worden in de schoonheidsrecepten voor de verzorging van de huid en hun unieke geurbeleving gebruikt.

En in de keuken voor het verrijken van de geur- en smaakbeleving van de gerechten. In de voedingsindustrie wordt al jarenlang gebruikt gemaakt van essentiële oliën, hydrolaten en eetbare bloemen als geurige smaakmakers – door sommige chefs heel toepasselijk culinair parfum genoemd. Nu kan ook de consument hiermee experimenteren aan de hand van heldere recepten.

Zuivere verzorging

In de huidverzorgingsrecepten worden oliën en hydrolaten gebruikt, aangevuld door leem, zaden en vruchten. Het unieke van het zelf maken van natuurlijke skincare is dat belastende, vervuilende ingrediënten zoals emulgatoren, conserveermiddelen en parfums overbodig zijn, en de huid op volledig natuurlijke wijze gevoed en beschermd wordt. Het boek geeft inzicht in de effecten van de verschillende oliën, op basis van huidtype en huidconditie. Van anti-stressroller tot zon-product, bodyscrub tot zwangerschapsolie en van persoonlijk parfum tot huisparfum.

Pure voeding

In het boek zijn vegetarische, veganistische en enkele recepten met vlees of vis opgenomen. Bij de creatie ervan is uitgegaan van het ‘oer’ principe, voeding gebaseerd op onze genen, die anno nu nog bijna hetzelfde zijn als miljoenen jaren geleden. Dus voornamelijk eten zonder bewerkte granen, geraffineerde suiker en gepasteuriseerde zuivel. In een verfrissend en aromatische jasje, waarbij gezond genieten voorop staat.

Dit boek is een prachtig cadeau. Voor jezelf of voor een ander.

Bestel nu met gratis verzending!

Pure essentiële olie of synthetische geur? Lees hier onze nieuwe blog.

X