Pure essentiële oliën

Echt of nep?

Laat je niet verleiden door keurmerken en mooie teksten. Want helaas zien en ruiken we steeds vaker synthetische oliën, terwijl ze wel verkocht worden als pure essentiële oliën.

Stel je voor… dat je denkt een pure olie te gebruiken voor een cliënt of in een gerecht, terwijl deze synthetisch blijkt te zijn. Voorkom ongewenste en gevaarlijke situaties en leer om een pure essentiële olie of synthetische geur te herkennen.

In deze onderstaande video delen we onze zorgen en een aantal tips om zelf kritischer te zijn op wat je koopt.

Waarom kun je een synthetische olie beter vermijden?

Synthetische oliën, ook wel parfumolie of natuuridentieke oliën genoemd, bevatten vaak chemische stoffen en toevoegingen die schadelijk kunnen zijn voor onze gezondheid. Wanneer je zo’n parfumolie in de aroma diffuser verdampt, vervuil je de binnenlucht in huis. Deze kunstmatige geuren kunnen sommige mensen aangenaam vinden, maar heeft nadelen voor de gezondheid.

Een pure essentiële olie wordt gewonnen uit bloemen, kruiden, zaden, bladeren, bomen, harsen en wortels. Op het juiste tijdstip wordt het plantmateriaal geoogst en op de juiste manier gedestilleerd. Er is veel kennis voor nodig om een een zuivere essentiële olie van hoge kwaliteit te produceren. Met name de essentiële oliën waar veel plantmateriaal voor nodig is, zoals roos, jasmijn en frangipani, zijn kostbaar. Daarom worden deze oliën helaas vaak vervalst, verdund of als synthetische geurolie aangeboden.

Hoe kun je nu zelf een pure essentiële olie onderscheiden van een synthetische geurstof? We vinden het belangrijk dat jij dit zelf leert ruiken. Zodat je veilig en effectief met pure essentiële oliën gaat werken. Daarvoor is de juiste kennis, vergelijkingsmateriaal en ervaring nodig. We hebben daarom deze video opgenomen en ons aanbod van trainingen uitgebreid.

Leer zelf een pure essentiële olie te herkennen

Bekijk eerst de video.
Daarna helpen we je graag op weg met een webinar om jouw vragen te beantwoorden.
Wil je zelf aan de slag en jouw neus trainen? Meld je dan aan voor de nieuwe cursus met een geurtraining.

Webinar: Kwaliteit & Aromatherapie

Voor iedereen die meer wil weten: meld je aan voor de webinar. Op 25 juni om 19.30 uur vertellen Drs. Harmen Rijpkema en Ellen Wagenaar je graag meer over dit belangrijke onderwerp. Dit is de kans om jouw vragen direct aan hen te stellen. We geven je  in de webinar extra tips hoe je neppe en echte essentiële oliën kan herkennen. Meld je hier aan:

Training kwaliteit & aromatherapie

Leer onder begeleiding van Ellen Wagenaar en Drs. Harmen Rijpkema over de kenmerken van echte essentiële oliën. Door de geurtraining met kostbare oliën en met vergelijksmateriaal leer je om jouw neus te trainen. Daarnaast krijg je een introductie in de aromatische chemie en leer je om een analyse te lezen.

Na deze dag beschik je over voldoende basiskennis en meer zelfvertrouwen om zelf een olie te beoordelen op kwaliteit. Let op: er zijn maar 12 plaatsen beschikbaar.

Nog meer mogelijkheden

Heb je nog geen ervaring met aromatherapie? We nodigen je dan van harte uit om te starten met de Aromatherapie Basiscursus.

Zoek je nog meer verdieping? Dan adviseren we de Aromatherapie Opleiding. In 6 of 12 maanden tijd word je opgeleid tot aromatherapeut. Binnen deze geaccrediteerde opleiding komt alle kennis rondom de kwaliteit van de oliën aan bod.

Geurtesten met essentiele olie en aromatherapie
Stichting Wellness en Aromatherapie Ebook

Pure essentiële olie of synthetische geur? Lees hier onze nieuwe blog.

X