Training: Oxymels

Leer onder leiding van Ellen Wagenaar en Harmen Rijpkema oxymels maken! Een oxymel is een combinatie van azijn, honing en kruiden. Het woord oxymel betekent in het oude Latijn en Grieks: ‘zuur’ en ‘honing’. Het was in die tijd al bekend en wordt dus al duizenden jaren gebruikt. De Griekse arts Hippocrates en de kruidenvrouw Hildegard von Bingen schreven er al over. Met een oxymel kun je geneeskrachtige stoffen onttrekken aan de plant. Het lijkt op een tinctuurmaar dan gebruik je azijn en honing in plaats van alcohol. We gebruiken in de training rauwe appelazijn en honing. Deze twee ingrediënten ondersteunen het immuunsysteem bij griep, verzachten de keel en helpen bij hoest. Als je deze combinatie dan nog versterkt met gerichte kruiden, creëer je een smaakvolle kruidendrank voor de gezondheid.
Of zoals Hippocrates in 400 v.C. zelf zei: “Je zult het drankje, oxymel genaamd, vaak erg behulpzaam vinden… want het maakt de luchtwegen schoon en zorgt dat je vrijer kan ademen”.

In de training leer je de achtergrond van oxymels en maken we deze kruidendrank op verschillende
manieren:
– Met verse materialen zoals kruiden, fruit en gember
– Met gedroogde kruiden
– Met essentiële oliën, vette plantoliën en hydrolaten

Met veel enthousiasme hebben we deze creatieve training ontwikkeld, inclusief receptenboekje!

 

Op deze waardevolle live trainingsdag  kom je één dag op onze locatie in Klarenbeek (Apeldoorn)  waar je uitgebreide basiskennis opdoet rondom alles over de Oxymels. 

Je kunt op deze dag ook al jouw vragen stellen en advies krijgen voor de toepassingen van aromatherapie in jouw vakgebied en over onze opleidingen.

 

 

 

OM IN DE AROMATHERAPIE GOED GESCHOOLD TE RAKEN IS DE BASISKENNIS VAN WEZELIJK BELANG

Maak kennis met Ellen Wagenaar.

Ellen is al meer dan 30 jaar aromatherapeut, docent aromatherapie en schoonheidsspecialiste. Ze is oprichtster van de Stichting Wellness & Aromatherapie en verzorgt samen met haar team de opleidingen, cursussen en workshops.

Het is haar missie om haar bijzondere en veelzijdige kennis over aromatherapie te verspreiden en zo iedereen mee te laten genieten van de wereld van natuurlijke geuren met hun unieke werking en de vele toepassingen.

Ellen schrijft al meer dan 10 jaar columns voor diverse vakbladen, heeft zelf 2 boeken geschreven en ook ontwikkelt ze nieuwe producten binnen de natuurlijke huidverzorging. Met haar sprankelende energie inspireert en stimuleert ze vele mensen om ook aan de slag te gaan met aromatherapie.

EEN AROMATHERAPIE TRAINING OF OPLEIDING IS EEN DUURZAME WAARDEVOLLE INVESTERING
IN HET WELZIJN VAN JEZELF EN JE NAASTEN 
SCHRIJF JE NU IN VOOR DE TRAINiNGSDAG

 

Dit is een geweldige inspirerende trainingsdag waarin je veel gaat leren maar ook van gaat genieten.
Duur:
1 dag

Locatie:
Klarenbeek / Apeldoorn

Docenten:
Ellen Wagenaar
Harmen Rijpkema

Wanneer:
Bekijk de actuele data via de inschrijfknop hieronder.

Duur:
Van 10.30 uur tot 16.30 uur

Investering:

€ 150,- exclusief btw,
inclusief receptenboek en materialen.
Inclusief lunch & onbeperkt koffie & thee
Let op: maximaal 6 plaatsen per datum beschikbaar!