ONS TEAM

We zijn trots op ons team van ervaren, kundige en bevlogen docenten! In onze opleidingen en trainingen leren zij je om op een veilige en doeltreffende manier de essentiële oliën toe te passen.

En natuurlijk ook alle lof voor onze overige teamleden die achter de schermen onmisbaar zijn in de hedendaagse werkzaamheden van Stichting Wellness & Aromatherapie.

Docenten

Stichting Wellness en Aromatherapie Ellen Wagenaar

Ellen Wagenaar

Ellen is bijna 30 jaar gediplomeerd aromatherapeut, docent aromatherapie en schoonheidsspecialiste. Ze is oprichtster van de Stichting Wellness & Aromatherapie en verzorgt binnen deze stichting opleidingen, cursussen en workshops.

Het is haar missie om haar bijzondere en veelzijdige kennis over aromatherapie te verspreiden en zo iedereen mee te laten genieten van de wereld van natuurlijke geuren met hun unieke werking en de vele toepassingen.

Ellen schrijft ruim 12,5 jaar columns voor diverse vakbladen en ze ontwikkelt nieuwe producten binnen de natuurlijke huidverzorging en aromatherapie mengsels.

Met haar sprankelende energie inspireert en stimuleert ze vele mensen om ook aan de slag te gaan met aromatherapie.

Het grootste deel van haar tijd geeft ze aromatherapie lessen, schrijft ze artikelen en reist ze graag, waarbij ze bezoeken aan bedrijven en plantages brengt.

Ellen is docent van alle opleidingen & trainingen.

Stichting Wellness en Aromatherapie Harmen Rijpkema

Harmen Rijpkema

Drs. Harmen Rijpkema is medisch antropoloog, aromatherapeut en auteur van vele artikelen en diverse boeken over aromatherapie. In 2021 is de 10e druk van het boek Aromecum verschenen. Harmen is ook adviseur bij een Nederlands bedrijf in de aromatherapie op het gebied van wetenschappelijk literatuuronderzoek en productontwikkeling. 

Met meer dan 40 jaar ervaring in aromatherapie geeft Harmen bij Stichting Wellness en Aromatherapie al jaren les in de aromatherapie jaaropleiding, de master en de master-plus opleidingen. 

Harmen en Ellen kennen elkaar al meer dan 30 jaar en ze vullen elkaar als docent goed aan. Harmen vanuit de wetenschappelijke hoek en Ellen meer vanuit de praktijk.

Harmen woont in Duitsland vlakbij Enschede en is naast de oliën een groot liefhebber van de natuur. Het liefst heeft hij in Klarenbeek een grote tuin en tropische kas met alle aromatische planten en bomen.

Harmen is docent van de trainingsdag Oxymels, de Aromatherapie Jaaropleiding en alle Masterclass opleidingen.

Stichting Wellness en Aromatherapie Jessy Jansen Opleidingsdocent

ANDEL SCHOOF

Andel is docent bij Stichting Wellness en begeleid daar diverse workshops en trainingsdagen. Ze geeft met veel enthousiasme les over verschillende massagetechnieken en Aromatherapie behandelingen. Ze vind het een uitdaging om bij iedere cursist te kijken waar de behoefte zit om het maximale uit een behandeling te halen voor een waardevolle beleving voor de klant.

Ze is jaren geleden begonnen als stagiair bij Ellen en is model tijdens diverse foto en video-shoots voor Stichting Wellness.

Ze werkt inmiddels al meer dan 10 jaar in de beauty branche en heeft veel ervaring in het samenstellen van behandelingen.

Andel heeft een passie voor het zelf maken van natuurlijke huidproducten. Ze vind het leuk om samen met haar kinderen te zoeken naar nieuwe ideeën voor natuurlijke huidproducten en deze uit te testen.  Daar waar je je passie laat zien gaat de rest ook van bloeien. Hier krijgt ze extra energie en inspiratie van.

Andel is docent van de beauty trainingen: 4 Beauty Skin Treatments, Warm waterkussen massage en de Sea Wellness behandeling.

Stichting Wellness en Aromatherapie Jessy Jansen Opleidingsdocent

MAAIKE VONDER

Maaike is aromatherapeut en Ayurveda coach en heeft haar eigen onderneming waar deze twee werelden samenkomen: Floraprana. Bij Stichting Wellness brengt ze deze twee passies over in verschillende workshops.

Samen producten maken om lekker in je vel zitten, letterlijk en figuurlijk, dat is voor Maaike het doel van elke workshop. Lekker in je hoofd én lekker in je huid. Ze bekijkt essentiële oliën en mensen met al hun eigenschappen en kwaliteiten door een Ayurvedische bril. De juiste oliën inzetten bij bepaalde stemmingen en hiermee heerlijke geurblends maken is haar kwaliteit.

Maaike houdt ervan om zoveel mogelijk uit de natuur te halen en alles, waar het kan, zelf te maken. Het zelf maken van zeep op ambachtelijke wijze in haar eigen atelier is inmiddels één van haar favoriete bezigheden geworden. Maaike wil mensen niet alleen laten genieten van haar eigen gemaakte producten, maar wil iedereen ook laten ervaren hoe leuk het is om je eigen verzorgingsproducten te kunnen maken!

Maaike is docent van de trainingen Aromatische zeep maken en Ayurveda en aromatherapie.

wil jIJ ook aromatherapie expert worden?

Flexibel leren op je eigen tempo, waar en wanneer het jou uitkomt!

12 online lessen en 7 Aromabeleefdagen in één jaar.

Tijdens de aromatherapie jaaropleiding krijg je toegang tot onze online Academie waar iedere maand een nieuwe online-les voor je klaar staat met gemiddeld 3 lesvideo’s, een PowerPoint presentatie, een Prezi presentatie van de videoles, recepten en huiswerkopdrachten. Deze lessen kun je ook na afloop van de opleiding terugkijken wanneer je maar wilt. Zo beschik je altijd over een digitale bibliotheek aan waardevolle informatie over aromatherapie.

Wat vinden cursisten

Echt fantastisch!! Ik heb genoten van iedere minuut en dat komt door het enthousiasme en de kennis en kunde van Ellen. Ik vond het prettig dat er gewerkt werd met een presentatie en informatie boekje, maar het mooiste waren de verhalen en informatie er omheen….iedere vraag werd serieus genomen en duidelijk uitgelegd. Ik had meteen vanaf de eerste dag het gevoel dat ik er iets mee kan en dat vind ik uniek!

Dank voor deze mooie dag & jullie gaan me zeker terug zien.

Lisanne Jansen

Deelneemster Aromatherapie cursus

Stichting Wellness en Aromatherapie Ebook