kwaliteit & AROMATHERAPIE

Leer om zelf een goede kwaliteit essentiële olie te herkennen.
Ja, ik wil meer info!

Kwaliteit & AROMATHERAPIE

Leer om zelf een goede kwaliteit essentiële olie te herkennen.
Ja, ik wil meer info!

 Echt of nep?

Leer de verschillen tussen een echte Essentiële olie en een synthetisch parfum.

Stel je voor… dat je denkt een pure olie te gebruiken in een product, voor een cliënt of in een gerecht, terwijl deze synthetisch blijkt te zijn. Voorkom ongewenste en gevaarlijke situaties en leer om natuurzuivere essentiële oliën te herkennen.

In deze training ga je onder begeleiding van Ellen Wagenaar en Drs. Harmen Rijpkema leren over de kenmerken van echte essentiële oliën. Door de geurtraining met kostbare oliën en met vergelijksmateriaal leer je om jouw neus te trainen.

Ellen en Harmen kunnen door de jarenlange ervaring en goede neus als geen ander goede essentiële oliën herkennen. Ze hebben vele boeren over de hele wereld bezocht en geholpen met de oogst. In deze training wordt meer dan 30 jaar kennis en ervaring met je gedeeld.

WAT GA JE LEREN?

Leer om een echte essentiële olie herkennen.

  • Kennis over essentiële oliën: van proces tot plantmateriaal.
  • Het leren lezen van een essentiële olie analyse.
  • Basiskennis over de chemie van essentiële oliën.
  • Geurtraining met vergelijkingsmateriaal, waaronder verouderde en synthetische geuren. 
  • Leer kostbare etherische oliën kennen: o.a. roos, jasmijn, frangipani en blauwe lotus.

Met als resultaat voldoende basiskennis en meer zelfvertrouwen om zelf een olie te beoordelen op kwaliteit. Hoe meer praktijkervaring je met de oliën opdoet, hoe beter je goede oliën zal gaan herkennen.

Ook krijg je belangrijke informatie over keurmerken en andere zaken waar je tijdens de aankoop van essentiële oliën goed op moet letten. Je ontvangt na de training een syllabus als naslagwerk.

Geurtesten met essentiele olie en aromatherapie

VOOR WIE IS DEZE CURSUS?

Deze training is geschikt voor iedereen met ervaring in de aromatherapie.

Werk je met essentiële oliën in jouw privé of werkomgeving?  Verkoop je essentiële oliën en wil je een neus voor kwaliteit ontwikkelen? Ontwikkel je producten met essentiële oliën? Kortom, wil je beter leren ruiken en leren om echte essentiële oliën te herkennen? Dan is deze training zeer geschikt voor jou.

Heb je nog geen ervaring met aromatherapie? We nodigen je dan van harte uit om te starten met de Aromatherapie Basiscursus. Zo doe je voldoende basiskennis op, die je nodig hebt voor deze training Kwaliteit & Aromatherapie.

Zoek je nog meer verdieping? Dan adviseren we de Aromatherapie Opleiding. In 6 of 12 maanden tijd word je opgeleid tot aromatherapeut. Binnen deze geaccrediteerde opleiding komt alle kennis rondom de kwaliteit van de oliën aan bod.

Ellen Wagenaar

Ellen is al ruim 30 jaar gediplomeerd aromatherapeut, docent aromatherapie en schoonheidsspecialiste.

Ze is oprichtster van de Stichting Wellness & Aromatherapie en verzorgt binnen deze stichting opleidingen, cursussen en workshops.

Het is haar missie om haar bijzondere en veelzijdige kennis over aromatherapie te verspreiden en zo iedereen mee te laten genieten van de wereld van natuurlijke geuren met hun unieke werking en de vele toepassingen.

Ellen schrijft al 15 jaar columns voor diverse vakbladen en ze ontwikkelt nieuwe producten binnen de natuurlijke huidverzorging en aromatherapie mengsels.

Met haar sprankelende energie inspireert en stimuleert ze vele mensen om ook aan de slag te gaan met aromatherapie.

Het grootste deel van haar tijd geeft ze aromatherapie lessen, schrijft ze artikelen en reist ze graag, waarbij ze bezoeken aan bedrijven en plantages brengt.

Harmen Rijpkema

Drs. Harmen Rijpkema is medisch antropoloog, aromatherapeut en auteur van vele artikelen en diverse boeken over aromatherapie.

In 2021 is de 10e druk van het boek Aromecum verschenen. Harmen is ook adviseur bij een Nederlands bedrijf in de aromatherapie op het gebied van wetenschappelijk literatuuronderzoek en productontwikkeling. 

Met meer dan 40 jaar ervaring in aromatherapie geeft Harmen bij Stichting Wellness en Aromatherapie al jaren les in de aromatherapie jaaropleiding en de master opleidingen. 
Harmen en Ellen kennen elkaar al meer dan 30 jaar en ze vullen elkaar als docent goed aan. Harmen vanuit de wetenschappelijke hoek en Ellen meer vanuit de praktijk.

Praktische informatie 

De prijs van deze training is 199,- (ex. btw).
✿ De docenten zijn Ellen Wagenaar en Drs. Harmen Rijpkema.
✿De training is in Klarenbeek en duurt van 10.30 tot 16.30 uur.
✿ De training is exclusief lunch en inclusief koffie, thee en water. 
✿ Maximaal 12 cursisten.

Heb je nog vragen?
Wij zijn het snelst te bereiken per email:
support@stichtingwellness.nl

Pure essentiële olie of synthetische geur? Lees hier onze nieuwe blog.

X