De Kracht van Lavindin

Ken jij het verschil tussen lavandin en lavendel? Want hoewel de essentiële olie van lavandin lijkt op lavendelolie, ruik je in de lavandinolie een vleugje rozemarijn die de werking van de olie net even iets anders maakt.

De lavandin is een kruising tussen de echte lavendel en de spijklavendel. Omdat deze kruising geen vruchtbaar zaad oplevert, noemen we de lavandin een hybride. De plant wordt vermeerderd door weefselkweek of door de plant te stekken.

De lavandin bloeit een paar weken later dan de lavendel. De plant is groter en heeft meerdere vertakkingen. De opbrengst van essentiële olie is daarom ook hoger.

De werking van lavandin

Geheel ten onrechte wordt de olie van lavandin de goedkopere lavendelolie genoemd. Sommige mensen zeggen dat lavandin alleen te gebruiken is in schoonmaakmiddelen. Dat misverstand vind ik onzettend jammmer. Want lavandinolie heeft zoveel mooie kwaliteiten die breed inzetbaar zijn. Probeer het eens, zou ik zeggen.

De kruidige lavandinolie kun je bijvoorbeeld gebruiken om de weerstand te verhogen en om de spieren losser te maken. Lavandin werkt evenals de echte lavendel ontspannend in tijden van stress en drukte.

Samen met grapefruit of citroenverbena verdampen in de diffuser geeft een frisse en kruidige geur in huis. Dezelfde combinatie in een bad-, massage- of huidolie is heerlijk in de ochtend. Om je dag fit en fris te beginnen!

Gebruik bijvoorbeeld eens dit recept:

 

Verdiepen in aromatherapie?

Wil je je verder verdiepen in de werking van essentiële oliën? Kom dan naar de cursus Aromatherapie in 1 dag. Je doet op deze dag veel basiskennis op, bijvoorbeeld hoe je essentiële olie op verschillende manieren kunt gebruiken. Uniek is dat je aan einde van deze dag al voldoende basiskennis hebt om aromatherapie meteen in de praktijk toe te passen. Lees meer

Volg de online cursus met de beste tips van Ellen Wagenaar voor Herfst & Winter.

X