handgemaakte koekjes

Recept:
Ingrediënten
100 gram berkensuiker
2 eieren
4 druppels ecologische echte lavendelolie
2 eetlepels lavendelbloemetjes vers (gedroogd 1 eetlepel)
150 gram roomboter of ecologische kokosolie
250 gram havermout
50-100 gram walnoten in stukjes
100 gram amandelmeel of hazelnootmeel

Bereiding:
Verwarm de boter in een pan tot het gesmolten is en meng de havermout er goed doorheen. Meng door de eieren in een andere kom de 100 gram suiker, lavendelolie en lavendelbloemetjes met de garde. Voeg aan de havermout de stukjes walnoot en roer weer goed en voeg daarna het eiermengsel toe en als laatste de 100 gram notenmeel. Bedek twee bakplaten met bakpapier. Maak de koekjes tussen de handen of schep het deeg op tussen twee lepeltjes en leg ze neer op het bakpapier. Druk als laatste nog wat lavendelbloemetjes op de koekjes. Bak de koekjes voor ongeveer 25 minuten op 165 graden in de oven tot ze goudbruin van kleur zijn.

De koekjes kunnen in gesloten trommel een week bewaard worden.
Iedereen zal het recept willen weten en de koekjes zijn altijd te snel op.

Volg de online cursus met de beste tips van Ellen Wagenaar voor Herfst & Winter.

X