Binnen 10 lesdagen zelfstandig aan het werk als gecertificeerd Voetreflex-masseur

Wil je binnen je eigen praktijk op een verantwoorde manier zelfstandig aan de slag met de massagetechnieken van voetreflexologie?

Wil jij klantgericht werken en je cliënten effectief en eenvoudig ondersteunen bij zowel hun lichamelijke als mentale klachten en ongemakken, via een simpele en effectieve behandelmethode?

Ben je geïnteresseerd in holistische gezondheid en masseren?

Onze Opleiding Voetreflex-massage is heel praktisch ingericht. Binnen 10 dagen kun jij zelfstandig voetreflex-massage toepassen en veel meer mensen helpen.

Dit doen we in het Nieuwe Stijl studeren: geen examen geen stress. Je krijgt een ‘live’-voetreflexmassage te zien door de docent zelf, en je werkt 1 lesdag met échte proefpersonen waar je persoonlijke feedback op krijgt. We werken niet met een examen, wél met een presentatie die je geeft aan de hand van een casus waarin je laat zien dat je de stof beheerst.

Herken jij dit….

In onze woelige westerse maatschappij hebben je cliënten het druk, ze rennen van hot naar her, moeten presteren en ze zijn wanhopig bezig om onze to-do lijstjes af te werken… Ze zijn ‘gevers’ en vinden het vaker zoveel makkelijker om beter voor anderen (hun partner, hun kinderen) te zorgen dan voor zichzelf. Veel cliënten die je in jouw praktijk ontvangt hebben waarschijnlijk niet alleen lichamelijk ongemakken, maar ook mentale klachten. Je leert je cliënten daar meer bewust van te worden.

Voeten vertellen het verhaal van jouw cliënt

De conditie van onze organen, spieren en botten is gereflecteerd op onze voeten. Onze voeten vertellen onze emoties, de psyche en de levensthema’s die voor ons relevant zijn. Voeten reflecteren onze constitutie, de blauwdruk waarmee wij op aarde zijn gekomen. Ze laten zien waar onze talenten liggen, onze valkuilen en uitdagingen. En welk levensthema er actueel speelt.

Voetreflex-massage is meer dan gewoon een massage

Voetreflex-massage en voetmassages zijn enorm populair en gewild. Ze zetten je letterlijk even stil en geven je rust en ruimte. Aanraking en voetreflex-massage is niet alleen heel fijn om te mogen ontvangen, maar het is ook heel gezond.

Wat geef jij jouw cliënt met voetreflex-massage

Als voetreflex-masseur kun je veel uiteenlopende, gangbare ongemakken van je cliënten op een eenvoudige manier effectief aanpakken, zoals rugklachten, hoofdpijn, darmklachten, spijsverteringsklachten, klachten in het bewegingsapparaat, vrouwelijke aandoeningen, bijholteproblemen, maagproblemen. Je ziet wat het lichaam en de voeten voor verhaal hebben. Je helpt je cliënt bij het verwijderen van geblokkeerde energie, zodat uiteindelijk de algehele gezondheid en balans verbetert.

Het aanraken en masseren van voeten en de reflexzones vermindert stress en geeft een rustig, relaxed en geaard gevoel. Het is een goed en natuurlijk medicijn tegen zowel fysieke als geestelijke klachten, het werkt als pijnstiller en bevordert vitaliteit, gezondheid, bewustwording, inzichten en groei.

Waarom deze opleiding?

Als we werken met voeten, dan richten we ons daarbij op de botstructuur, de toestand van het weefsel en verschijnselen op de huid en nagels. De kunst van reflexologie is echter niet alleen het zuiver kunnen waarnemen, maar ook om tot een exacte interpretatie te kunnen komen van die waarneming. Om een effectieve behandeling te kunnen geven moet een reflexologiebeoefenaar gecertificeerd zijn en de meridianen begrijpen die verband houden met elk drukpunt.

Wat kun je na deze opleiding?

9

Je kunt activerend, sederend, stimulerend en harmoniserend werken op het systeem via de voeten

9

Je kunt in je al bestaande praktijk zelfstandig aan het werk en heerlijke voetmassages geven

9
Je bent in staat om verstoorde reflexzones te lokaliseren en interpreteren en veelvoorkomende klachten te behandelen door een passend antwoord te geven met handgrepen en massagetechnieken
9

Je werkt met aandacht en kunt voeten weer laten ontspannen, warm en gevoelig laten zijn en weer laten leven

9

Je kunt de verbondenheid met de voeten herstellen, de cliënt voelt ze weer en ze horen er weer bij

Wat leer je in deze opleiding?

De opleiding is gericht op de therapeutische inzet van essentiële oliën. Je ontvangt een schat aan kennis over onder andere:
9
Je leert de topografie van de voetreflexologie
9
Je weet waar de verschillende reflexzones gelokaliseerd zijn
9

Je leert heerlijke voetmassages te geven

9

Je leert holistisch te kijken naar klachten

9
Je leert sederend, activerend en harmoniserend te werken
9

Je leert een hormoonbehandeling op de voeten te geven

9
Je leert technieken waarmee je deze reflexzones kunt beïnvloeden en bewerken

Wat weet je na de Opleiding?

Z

Je hebt uitgebreide kennis van de werking van voetreflex-massage

Z

Je hebt voldoende kennis van de diverse reflexzones

Z

Je kent diverse ontspannins- en behandeltechnieken

Z

Je weet wat voeten te vertellen hebben

Z

Je weet hoe je aromatherapie kunt toepassen op de voeten

Z

Je hebt voldoende kennis van de lichaamsprojectie op de voeten

Z

Je weet hoe je klachtgericht kunt werken (o.a. hoofdpijn, nek-schouder en rugklachten, buikpijn, stress enz.)

Z

Je weet hoe je verstoorde zones interpreteert

Voor wie is deze opleiding geschikt?

Z
Je bent open minded
Z
Je hebt een passie voor het lichaam en voor wat ze te vertellen heeft
Z
Je wilt jezelf verder ontwikkelen als professioneel therapeut of starten als therapeut
Z
Je hebt interesse in andere mensen
Z
Schoonheidsspecialistes
Z
Pedicures
Z
Masseurs
Z
zzp-ers in de zorg

Voor wie is deze opleiding niet geschikt:

Deze opleiding is niet geschikt voor jou als je niet met een open blik kunt kijken en out of the box kunt denken. Deze opleiding is niet gericht op het veranderen van mensen, we werken vanuit acceptatie en daarmee komt er vanzelf verandering op gang. Je bent hier niet op je plek als je niet met een kritische blik naar jezelf kunt kijken. We werken vanuit de westerse natuurgeneeskunde. Als je op zoek bent naar een opleiding waar veel oosterse invloeden in zijn verweven dan is deze opleiding niet wat je zoekt.

oVER DE DOCENT

Jessy Jansen 

Deskundig Integraal Reflexzone/ en Massagetherapeut

Jessy Jansen heeft al tien jaar een Holistische Praktijk voor Natuurlijke Gezondheid (& Geluk.) Ze werkt fulltime als bevlogen en deskundig Integraal Reflexzone- en Massagetherapeut. Na haar studie aan de UvA waar zij Didactiek voor Hoger Onderwijs studeerde is zij inmiddels als docent aan meerdere opleidingsinstituten verbonden.
Ze heeft al meer dan 350 professionals opgeleid in de voetreflex-massage en behandelt jaarlijks meer dan 400 cliënten in haar praktijk. Jessy is een veelzijdige, professionele, hartelijke en creatieve vrouw die helder communiceert. Zij is als geen ander in staat een veilige en tegelijkertijd een uitdagende leeromgeving te creëren, waarbij cursisten gestuurd worden waar het zinvol is en losgelaten worden waar het mogelijk is.

Stichting Wellness & Aromatherapie

Z

Persoonlijke aandacht, meedenken en antwoord op vragen

Z

Professioneel studiemateriaal + aanvullend lesmateriaal in de online academie

Z

Les van experts

Z

Compleet aanbod

Z

Unieke methode

Z

Aromatische Chemie & Psyche

Z

Productontwikkeling & Receptenleer

Z

Kleine groepen & Gezellige ambiance

Investering

9

€1250,00 bij betaling in 1 keer.

9

€130,00 per maand x 10 termijnen.

9

exclusief btw, incl. koffie, thee en certificaat.

Waar en wanneer

Duur:
10 dagen

Locaties:
Klarenbeek

Docent:
Jessy Jansen

Wanneer:

Tijden:
10.30 uur tot 16.30 uur

Aantal beschikbare plekken:
Minimaal 6 cursisten en maximaal 8

Lunch:
De eerste lesdag wordt er voor de lunch gezorgd. Daarna maken we allemaal zelf wat, of neem je wat mee uit de winkel en genieten we samen van een gezamenlijke aromatische lunch. Heb je allergieën of volg je een bepaald dieet geef dit aan of neem zelf iets mee.

AANMELDEN BIJ BETALEN IN ÉÉN KEER

data voor 2020/2021

AANMELDEN BIJ BETALEN IN TERMIJNEN

data voor 2020/2021

Veelgestelde vragen

Kun je de voetreflex-massage naast je dagelijkse werk / activiteiten doen?

Voor deze opleiding hoef je geen tijd vrij te maken voor je studie. Er wordt namelijk gewerkt volgens het Nieuwe Stijl onderwijs. Dit betekent dat het niet de bedoeling is om domweg alles van buiten te leren. Integendeel! Alles draait hier om BEGRIP-INZICHT. Je bent elke maand 1 of 2 lesdagen aanwezig, de oefentijd is 1 uur per week, het huiswerk 30 minuten per week.

Is het geaccrediteerd?

Nee, maar sommige beroepsverenigingen accepteren het certificaat wel, waar je je punten voor krijgt.

Hoe ziet de opleiding er uit?

De opleiding bestaat uit 10 lessen. We starten de lesdagen met het behandelen van een stukje theorie. Deze theorie heb je van tevoren thuis al gelezen, en soms zit daar een voorbereidend opdrachtje bij. De docent zal presentaties geven, en de theorie behandelen op een activerende manier met daarbij passende werkvormen. Op de middag zullen we ons bezig houden met de praktijk, het oefenen in waarnemen, de verschillende handgrepen en technieken, je eigen houding tijdens het werken, het masseren en bewerken van de voeten.

Hoe ziet het lesmateriaal eruit?

Tijdens deze Opleiding Voetreflex-massage werken we met het boek ‘Reflexzone Therapie’ van Hanne Marquardt. Het is daarom zeker aan te bevelen om het boek te kopen, of van iemand te lenen. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van readers. Deze krijgen jullie tijdens de 1e les uitgedeeld. Ze zijn door de docent zelf geschreven.

Krijg ik een certificaat?

Ja, na het volgen van alle lessen, ontvang je een certificaat.

Moet ik iets meenemen naar de lesdagen?

Ja, je kunt het volgende meenemen:
• Schrijfmateriaal
• Collegeblok
• Eventueel een vierkleurenbalpen en arceerstiften voor als je wilt MindMappen
• Het boek ‘Reflexzone Therapie’ van Hanne Marquardt
• Draag makkelijk zittende kleding
• Twee handdoeken

Waar kan ik meer informatie krijgen over deze opleiding?

Voor meer informatie of een afspraak voor een kennismakingsgesprek in Klarenbeek kun je een email sturen naar: info.aromatherapie@gmail.com

AANMELDEN

Pure essentiële olie of synthetische geur? Lees hier onze nieuwe blog.

X