Zwangerschap en Aromatherapie

Krijg het antwoord op een veel gestelde vraag: hoe kun je essentiële oliën veilig gebruiken tijdens de zwangerschap? Volg deze mini-cursus van Ellen Wagenaar en Harmen Rijpkema, inclusief een downloadbare receptengids.
Ja, ik doe mee

Zwangerschap en essentiële oliën

Tijdens de zwangerschap verandert er veel in het leven van een vrouw, zowel lichamelijk als psychisch. Zwanger zijn is een bijzondere periode, maar kan soms ongemakken en stress met zich meebrengen. Daarom is ontspanning heel belangrijk.

Het gebruik van zachte en ontspannende oliën zoals mandarijn, roos en oranjebloesem kan verlichting geven bij zwangerschapsklachten, zonder het lichaam te belasten. Een zachte massage van de buik kan helpen om te ontspannen. In de praktijkvideo leert Ellen je om een huidolie te maken die daarvoor geschikt is. 

Essentiële oliën en aromatherapie kunnen veel betekenen in deze periode. In de aromatherapie en zwangerschap mini-cursus delen Harmen en Ellen hun visie en kennis over het veilig gebruiken van essentiële oliën, zonder risico’s voor de zwangere vrouw en de baby.

Zwangerschap en aromatherapie cursus

Leer essentiële oliën veilig in te zetten voor ontspanning

Wat leer je in deze online training?

De aromatherapie en zwangerschap mini-cursus bestaat uit bijna 20 minuten videomateriaal en een downloadbare receptengids. In deze mini cursus leggen Ellen Wagenaar en Drs. Harmen Rijpkema uit waar je op moet letten tijdens de zwangerschap.

De aromatherapie en zwangerschap mini-cursus is een introductie: we delen onze visie en kennis over hoe je essentiële oliën kunt inzetten bij zwangerschap. De recepten zijn gericht op veilig gebruik en ontspanning.

Tip: deze minicursus is ook een leuke cadeautip voor persoonlijk cadeau aan een zwangere vrouw.

Wat is inclusief in deze cursus?

De prijs van de online training is €22,- ex.btw. Na betaling krijg je direct toegang tot de online academie met: 

  • Totaal 20 minuten aan videomateriaal met aromatherapeuten Ellen Wagenaar en Drs. Harmen Rijpkema.
  • Een downloadbare gids met 10 recepten voor o.a. de huid, bij striae en ook tips voor zelfgemaakte kraamcadeautjes voor moeder en kind.
  • Een lijst met ontspannende essentiële oliën die veilig zijn tijdens de zwangerschap.
Recepten zwangerschap en aromatherapie
Ellen Wagenaar en Harmen Rijpkema spreken over aromathearpie en het immuunsysteem

MAAK KENNIS MET ELLEN WAGENAAR

Ellen is al meer dan 30 jaar aromatherapeut, docent aromatherapie en schoonheidsspecialiste. Ze is de oprichtster van Stichting Wellness & Aromatherapie en verzorgt samen met haar team de opleidingen, cursussen en trainingsdagen. Bekijk de agenda voor alle aankomende trainingen.

Het is haar missie om haar bijzondere en veelzijdige kennis over aromatherapie te verspreiden. Ellen wil iedereen mee laten genieten van de wereld van natuurlijke geuren, ieder met hun unieke werking en de vele toepassingen.

Met haar sprankelende energie inspireert en stimuleert ze anderen om ook aan de slag te gaan met aromatherapie. Al haar kennis is gebundeld in de eenjarige Aromatherapie Jaaropleiding.

Deze mini cursus is zeer waardevol voor zowel beginners als gevorderden in de aromatherapie om aan deel te nemen. 

Meer weten over zwangerschap en aromatherapie?

Essentiële oliën gebruiken bij moeder en kind is een complex onderwerp, er is daarnaast nog veel meer mogelijk op het gebied van: vocht vasthouden, littekens, borstvoeding, enzovoort. Deze complexe onderwerpen worden niet in de minicursus behandeld maar zijn onderdeel van de Aromatherapie Opleiding.

Ontdek de nieuwe minicursus: Zwangerschap & Aromatherapie.

X