DE VERNIEUWDE AROMATHERAPIE JAAROPLEIDING.

KOmend jaar BEN JIJ aromatherapeut!

DE AROMATHERAPIE OPLEIDING

Ben je geïnteresseerd in aromatherapie en wil je meer kennis over de essentiële oliën opdoen, zodat jij als expert veilig met deze oliën kunt gaan werken?

Wil je leren hoe je essentiële oliën therapeutisch kunt gebruiken in je praktijk, je werk, je privéleven, zodat je anderen en jezelf kunt helpen? 

Dan is deze professionele aromatherapie opleiding helemaal geschikt voor je. Onder begeleiding van docent Ellen Wagenaar volg je deze praktische opleiding. Deze opleiding tot aromatherapeut is KTNO geaccrediteerd en met certificaat.

Flexibel leren op je eigen tempo, waar en wanneer het jou uitkomt!

12 online lessen en 7 live Aromabeleefdagen in 1 jaar.

Tijdens de Aromatherapie Jaaropleiding krijg je toegang tot onze online academie waar alle online lessen voor je klaarstaan. Hierin staan per les gemiddeld 3 lesvideo’s, een PowerPoint-presentatie, een Prezi-presentatie van de videoles, recepten en huiswerkopdrachten. Deze lessen kun je tijdens en na afloop van de opleiding terugkijken, wanneer je maar wil. Zo beschik je tot 6 maanden na de laatste lesdag over een digitale bibliotheek aan waardevolle informatie over aromatherapie.

Tijdens deze opleiding kom je 7 keer op locatie samen met jouw lesgroep. Dit noemen we de Aromabeleefdagen. Tijdens deze Aromabeleefdagen gaan we samen aan het werk met essentiële oliën en brengen de theorie van de videolessen in praktijk. Ervaren en beleven. Je krijgt diverse cursusmappen/syllabi en een aroma-leerpakket, plus goede begeleiding door ervaren docenten in aromatherapie.

Met aromatherapie kun je een veilige en effectieve ondersteuning bieden bij klachten, ongemakken, problemen, spanningen, stress of huidproblemen.
Hoe zou het voor jou zijn als je de lichamelijke, mentale en emotionele klachten of ongemakken van je cliënten en omgeving op een natuurlijke manier kunt ondersteunen?

Zet eenvoudige middelen en recepten in die 100% puur zijn. Deze middelen werken therapeutisch en op alle niveaus. Hierdoor kun je telkens mensen op een veilige en effectieve manier helpen, verzorgen en ontzorgen.

TRANSFORMEER HET LEVEN VAN JE CLIËNTEN, JEZELF EN JE NAASTEN.

Essentiële oliën kunnen het leven van je klanten, omgeving en dat van jezelf transformeren. Deze wonderbaarlijke oliën werken op je fysieke lichaam, mentaal welzijn, emoties en je hormonale balans.

Zodra je weet hoe je essentiële oliën elke dag veilig en als een natuurlijke, effectieve oplossing kunt inzetten voor 1000-en-1 ‘problemen’ (bijvoorbeeld menstruatiekrampen, huidveroudering, eczeem, griep, bronchitis, opvliegers, rugproblemen, stress, negatieve gevoelens en nog veel meer) kunnen je klanten, en iedereen om je heen (inclusief jezelf), een stuk zorgelozer en vrolijker van de dag genieten.

Ben je geïnteresseerd in aromatherapie? Herken je voor jezelf een aantal redenen waarom jij veel meer kennis over essentiële oliën wil opdoen? Wil je als expert veilig met essentiële oliën werken?

Wil je leren hoe je essentiële oliën therapeutisch kunt gebruiken in je praktijk, werk en je privéleven? Wil je anderen en jezelf helpen, maar weet je niet waar en hoe je moet beginnen?

Wordt zelf een aromatherapie-expert

In de populaire Aromatherapie Jaaropleiding delen Ellen Wagenaar en Harmen Rijpkema in 12 maanden tijd een onbetaalbare schat aan kennis en meer dan 30 jaar praktijkervaring in de aromatherapie met je. Je leert van begin tot eind wat je allemaal met essentiële oliën kunt doen en hoe je deze zelf makkelijk in het dagelijks leven gebruikt voor je klanten en dierbaren.

Het is onze missie om jarenlange kennis en ervaring in aromatherapie te verspreiden. Wij willen iedereen mee laten genieten van de wereld van natuurlijke geuren. Iedere geur heeft zijn eigen unieke, krachtige en effectieve werking en kan op meerdere manieren worden toegepast.

LEER DE JUISTE ONDERSTEUNING VIA HOLISTISCHE AROMATHERAPIE

WAT LEER JE IN DE JAAROPLEIDING?

De jaaropleiding is gericht op de therapeutische inzet van essentiële oliën. Je ontvangt een schat aan kennis over onder andere:

9

Kwaliteit, werking, toepassingen en contra-indicaties

9
De indeling in (lichaams)systemen
9

De specialiteit en werking van elke olie 

9
Eerste hulp oliën
9

Plantenfamilies en oliën

9
Receptenleer
9
Aromatische chemie
9
Etikettenleer
9

Aromatherapie en de psyche

9
Aromatherapie en de luchtwegen
9

Kompressen en pakkingen

9
Aromatherapie en huidproblemen
9
Aromatherapie in de zorg
9
Aromatherapie en spieren, gewrichten en rugklachten
9
Hydrolaten, vette plantenoliën, maceraten
9
Aromatherapie en menstypen
9

Aromatherapie en het hormoonsysteem

9

En nog veel meer!

WAT KUN JE NA DE JAAROPLEIDING?

Na de jaaropleiding kun je als aromatherapeut op een veilige en effectieve manier aromatherapie op therapeutische basis inzetten in de praktijk. Verder kun je producten op maat maken voor je klanten, familie en vrienden.

BEKIJK HIER DE BROCHURE

Op elke Aromabeleefdag maken we aromatische producten die je gelijk thuis of in je salon kunt gebruiken. We streven naar een mooie mix van theorie en praktijk. Ben je benieuwd hoe de aromatherapie-opleiding is opgebouwd? In de handige informatie brochure hiernaast zie je per lesdag wat we gaan doen en wat je gaat leren.

Je kunt de pagina’s uitvergroten door in het midden te klikken.
Daarna kun je door de brochure heenbladeren.

De KTNO accrediteert de jaaropleiding en heeft vastgesteld dat deze voldoet aan de criteria die beroepsverenigingen stellen aan opleidingen.

Wat weet je na de jaaropleiding?

Je hebt een uitgebreide kennis over aromatherapie opgedaan. Je weet de bijzondere werking, werkzame stoffen, vele eigenschappen en toepassingen van essentiële oliën. Ook kun je dan nog een expert opleiding doen voor verdieping van jouw kennis. Hiervoor hebben we de Aromatherapie Master en de Masterplus opleiding.

VOLG EEN GRATIS PROEFLES!

Kom ervaren hoe de Aroma beleefdagen (praktijkdagen) van de jaaropleiding zijn. Tijdens deze open Aroma Beleefdag in Klarenbeek gaan we samen aan de slag. Met enkele essentiële oliën maken we een aantal producten. Je kunt het die dag vrijblijvend ervaren en beleven, de cursuslocatie komen bekijken en rustig het lesmateriaal inzien. Uiteraard kun je ook al je vragen stellen aan docente Ellen Wagenaar. 
Liever een online proefles volgen? Meld je dan hieronder aan.

OP DE ONLINE ACADEMIE KRIJG JE TOTAAL:

LESVIDEO's

uur aan VIDEO-lesmateriaal

minuten aan uitleg

Wat wIJ JOU BIEDEN

Z

Persoonlijke aandacht, meedenken en antwoord op vragen

Z

Professioneel online studiemateriaal met vele video’s. Aanvullend met lesboeken en studiemateriaal

Z

Les van experts

Z

Compleet aanbod

Z

Kennis over de aromatische chemie & Psyche

Z

Productontwikkeling & Receptenleer

Z

Kleine groepen & Gezellige ambiance

Enkele ervaringen van deelnemers van de jaaropleiding:

Ik was aangenaam verbaasd over de mogelijkheden van etherische oliën

“In eerste instantie ben ik de opleiding gaan doen om mijn eigen massageolie te maken. Na de eerst les was ik aangenaam verbaasd over de mogelijkheden en inzetbaarheid van etherische oliën. Elke les was geweldig, de locatie is prachtig, de groep was heel leuk en de lessen van Ellen waren fantastisch! Mijn klanten maar ook collega’s vragen nu al: “Wies, heb je hier ook een olietje voor?”. Ik zet de oliën in voor heel veel klachten maar ook bij massages.”

Aanrader voor iedereen die met oliën wil werken. Je krijgt ontzettend veel inzichten.

“Aanrader voor iedereen die met oliën wil werken. Je komt erachter dat je wel moet weten wát en hoe je het gebruikt en niet klakkeloos moet gaan smeren. Ontzettend veel inzichten krijg je door deze opleiding. Ellen is aromatherapie, ze weet zo ontzettend veel en brengt het op zo’n liefdevolle manier dat je het snapt en voelt. Ruiken proeven beleven, wat mij betreft een echte aanrader.”

DE JAAROPLEIDING WORDT GEGEVEN DOOR EXPERTS MET TIENTALLEN JAREN KENNIS EN ERVARING

ELLEN WAGENAAR

Ellen is al bijna 30 jaar gediplomeerd aromatherapeut, docent aromatherapie en schoonheidsspecialiste. Ze is oprichtster van de Stichting Wellness & Aromatherapie en verzorgt binnen deze stichting opleidingen, cursussen en workshops.

Het is haar missie om haar bijzondere en veelzijdige kennis over aromatherapie te verspreiden en zo iedereen mee te laten genieten van de wereld van natuurlijke geuren met hun unieke werking en de vele toepassingen.

Ellen schrijft ruim 12,5 jaar columns voor diverse vakbladen en ze ontwikkelt nieuwe producten binnen de natuurlijke huidverzorging en aromatherapie mengsels.

Met haar sprankelende energie inspireert en stimuleert ze vele mensen om ook aan de slag te gaan met aromatherapie.

Het grootste deel van haar tijd geeft ze aromatherapie lessen, schrijft ze artikelen en reist ze graag, waarbij ze bezoeken aan bedrijven en plantages brengt.

Harmen Rijpkema

Drs. Harmen Rijpkema is medisch antropoloog, aromatherapeut en auteur van vele artikelen en diverse boeken over aromatherapie. In 2021 is de 10e druk van het boek Aromecum verschenen. Harmen is ook adviseur bij een Nederlands bedrijf in de aromatherapie op het gebied van wetenschappelijk literatuuronderzoek en productontwikkeling. 

Met meer dan 40 jaar ervaring in aromatherapie geeft Harmen bij Stichting Wellness en Aromatherapie al jaren les in de aromatherapie jaaropleiding, de master en de master-plus opleidingen. 

Harmen en Ellen kennen elkaar al meer dan 30 jaar en ze vullen elkaar als docent goed aan. Harmen vanuit de wetenschappelijke hoek en Ellen meer vanuit de praktijk.

Harmen woont in Duitsland vlakbij Enschede en is naast de oliën een groot liefhebber van de natuur. Het liefst heeft hij in Klarenbeek een grote tuin en tropische kas met alle aromatische planten en bomen.

“Ik voel me geen nummer, er is ruimte voor persoonlijke aandacht.” 

“Bij Stichting wellness & aromatherapie leer je zo ontzettend veel! Elke opleiding is weer een verdieping. Door de kleinschaligheid voelt het elke keer als een warm bad. Ik voel me geen nummer, er is ruimte voor persoonlijke aandacht en er is een prettige sfeer. Ellen en Harmen zijn professionals, autoriteiten op dit vakgebied. Bereidwillig om te helpen, fijne personen en ze spijkeren hun eigen kennis voortdurend bij. Er wordt gekeken welke mensen in een groep zitten en daar wordt opleiding deels op maat voor gemaakt. Het is mogelijk om met elkaar te sparren, informatie te delen, vragen te stellen.”

“Ellen en Harmen ademen aromatherapie, ze dragen dit uit in alles wat ze doen en zijn.”

“Ellen en Harmen houden hun kennis bij, dit merk je aan alles. Hun persoonlijkheid in combinatie met de uitgebreide kennis en kunde van de docenten maken dat ik voor Stichting wellness & aromatherapie heb gekozen. Ellen en Harmen ademen aromatherapie, ze dragen dit uit in alles wat ze doen en zijn.”

VOOR WIE IS DE JAAROPLEIDING GESCHIKT?

Z

Voor starters in de aromatherapie is de jaaropleiding een eerste stap voor meer kennis en ervaring naar een nieuwe expertise

Z

Heb je al ervaring binnen de aromatherapie of heb je al cursussen gevolgd dan kan de jaaropleiding extra verdieping geven en veel nieuwe inzichten.
Neem contact met ons op om te kijken of dit een geschikte vervolgopleiding is

Z

Je wilt jezelf en anderen kunnen helpen en ondersteunen

Z

Therapeuten & Coaches

Z

Schoonheidspecialisten, Masseurs, Pedicures, etc.

Z
Mensen die in de zorg werken
Z
Mensen met een passie voor natuurlijke gezondheid

“Een leerzame opleiding waarin ik meer verdieping over de werking en toepassing van aromatherapie heb geleerd.”

Ik zet de aromatherapie in bij gehandicapten tijdens een massage, aromastreamer, maar ook met gebruik van buik kompressen.”

“Prachtige ontmoetingen”

“Wat een prachtige en fijne ontmoetingen met passievolle medecursisten.”

JOUW INVESTERING IN JEZELF

9

€1849,- bij betaling in één keer.

9

€349,- éénmalig als bevestiging. Daarna na start opleiding per maand in 12 termijnen via automatische incasso.

9

Alle prijzen zijn excl. 21% BTW.

9

Incl. koffie & thee tijdens de live Aromabeleefdagen en na afloop een certificaat van deelname. Lunch dien je zelf mee te nemen.

Duur:
1 jaar – 12 online lessen – 7 Aromabeleefdagen op locatie.

Docenten:
Ellen Wagenaar, Harmen Rijpkema & gastdocenten indien van toepassing.

Leslocaties Aroma beleefdagen:

Klarenbeek (Apeldoorn), Lutjebroek (Hoorn) en Dongen (vlakbij Tilburg / Breda)

Tijden van de Aroma beleefdagen : 10.30 uur tot 16.30 uur.

Wanneer u deze opleiding vanuit uw werk vergoed krijgt neem dan eerst contact met ons op via mail. Dan kunnen wij een factuur voor de werkgever opmaken:  support@stichtingwellness.nl

 

SCHRIJF JE NU IN EN ONTVANG FANTASTISCHE WELKOMSTCADEAUS

SPECIAAL voor nieuwe deelnemers aan de aromatherapie jaaropleiding

VEEL GESTELDE VRAGEN OVER DE JAAROPLEIDING

Kun je de jaaropleiding naast je dagelijkse werk / activiteiten doen?

Ja, dat kan prima. De lesdagen vinden 7x per jaar plaats en het huiswerk kost ongeveer 1,5 – 2 uur per week en delen wij via onze online academie. Alle lesvideo’s kun je zo vaak terugkijken als je zelf wilt.

kan ik de aromatherapie opleiding helemaal online volgen?

In overleg is dit mogelijk, je krijgt dan ipv de 7 aromabeleefdagen, 7 zoom gesprekken met Ellen of Harmen. Pakketjes met producten en syllabi worden dan naar je opgestuurd.

Kan de opleiding op een andere locatie gegeven worden?

Voor een groep mensen die de jaaropleiding samen wil volgen kan er les op een locatie van voorkeur worden gegeven.

Is De aromatherapie jaaropleiding geaccrediteerd?

Ja, de aromatherapie jaaropleiding is geaccrediteerd door Kwaliteit en Toetsing Natuurgerichte Opleidingen (KTNO)
Een online platform voor kwaliteitsborging van vakopleidingen, modules en bij- of nascholingen in het particulier onderwijs, met ruime ervaring in complementaire gezondheidszorg (CAM-zorg).

Waarom zou ik niet alles wat ik wil weten uit een boek leren?

Natuurlijk kun je veel informatie en kennis in boeken vinden. Maar je mist dan volledig de beleving die wij jou bieden tijdens onze opleidingen en cursussen: alle zintuigen worden aangesproken via geuren, kleuren, voelen, zien, horen. Maar je mist dan ook de waardevolle mogelijkheid en kans om jouw specifieke vragen beantwoord te krijgen door experts, de passie en diepgaande kennis van de docenten, de passie die je als groep met elkaar deelt, het zelf maken van recepten en van de groep samen leren.

Kan ik in termijnen betalen?

Ja, je kunt de aromatherapie jaaropleiding in termijnen betalen. Kijk hiervoor bij de betaalinformatie op deze pagina.

Zit de lunch inbegrepen?

De eerste lesdag laat Ellen een lunch verzorgen 
Daarna neemt op iedere beleefdag iedereen iets gezond en lekkers mee voor bij de thee/koffie en/of lunch, met een aromatisch tintje. Bij allergieën en diëten graag eigen lunch meenemen of met elkaar afstemmen. Ieder mag na de lunch haar of zijn eigen spullen afwassen.

Kan ik een gemiste lesdag inhalen?

Als je een aromabeleefdag mist,  krijg je je aromapakket met eventueel een boekje thuisgestuurd voor die dag. Soms is er plek in een andere groep dan kun je in overleg daar aanschuiven en anders krijg je een zoom gesprek met Ellen. 

STAAT JE VRAAG HIER NIET TUSSEN? NEEM GERUST CONTACT MET ONS OP. WE HELPEN JE GRAAG VERDER.

 

WE STARTEN MEERDERE KEREN PER JAAR MET NIEUWE GROEPEN

KTNO Geaccrediteerd

  • De KTNO accrediteert de jaaropleiding en heeft vastgesteld dat deze voldoet aan de criteria die beroepsverenigingen stellen aan opleidingen


 Adressen & info leslocaties

 

KLARENBEEK (Apeldoorn)
Woudweg 106
Deze prachtige locatie in Klarenbeek is gevestigd in het buitengebied. Het leslokaal en de prakijkruimte vind je boven. Met de auto is er een goede verbinding vanaf de snelweg A50 en A1, met de trein bereikbaar vanaf station Klarenbeek.

DONGEN (Tussen Tilburg en Breda)
Natuurlijk Henriëtte, Klein Dongenseweg 81, Dongen
Bij deze locatie staan 3 ha aan kassen met een diversiteit aan biologische teelt van groenten en thee. Buiten is een voedselbos met fruit, kruiden & bloemen. Het leslokaal is boven een grote biologische natuurvoedingswinkel.
Er is een goede verbinding met de snelweg A27 & met de trein bereikbaar vanaf station Gilze-Rijen.  

LUTJEBROEK (Hoorn)
‘t Keetje, Kadijkweg 65-A, Lutjebroek
De les vindt plaats fruitkwekerij ‘t Keetje in Lutjebroek. Bij deze locatie vind je een fruitkwekerij, zorgboerderij, boerenlandwinkel, lunchroom en een mooie beleeftuin met aromatische kruiden en bloemen. Het leslokaal is boven, je komt er via de winkel of via de lunchroom.

Wij zijn het snelst te bereiken per email:
support@stichtingwellness.nl