Aromatherapie Masterclass: 10 maanden de diepte in

Heb jij kennis van aromatherapie en werk jij graag met essentiële oliën, maar voel je je nog niet zelfverzekerd en expert genoeg om de oliën effectief in te zetten?

Wil je het complete klachtenbeeld leren bekijken en behandelen, zodat je de oliën therapeutisch en holistisch kunt inzetten?

Ontbreekt het je aan voldoende toepasbare kennis en ervaring om effectief maatwerk te bieden?

Gebruik je de essentiële oliën nog niet tot hun volledige potentie, terwijl je het allerliefste iedereen naar tevredenheid wilt helpen?

Goed kunnen zorgen voor je cliënten, jezelf en je familie is onbetaalbaar

De wereld van aromatherapie is mooi en krachtig en essentiële oliën zijn bijzonder en veelzijdig. Er is zo ontzettend veel over te leren en te lezen.
Het is mijn missie om mijn jarenlange kennis van en ervaring in aromatherapie te verspreiden en iedereen mee te laten genieten van de wereld van natuurlijke geuren met hun unieke, krachtige en effectieve werking en de vele toepassingen.

Ik wil mensen heel graag bekrachtigen in het gebruik van essentiële oliën

Hoe zou jij je voelen als cliënten en mensen in je omgeving jou zien als expert? Als ze naar jou toekomen omdat je aromatherapie effectief gebruikt en veel klachten met succes kunt ondersteunen?

Hoe zou het voor je zijn als:

Z

jij je 100% zelfverzekerd voelt als je met deze wonderbaarlijke oliën werkt?

Z

je 100% zelfstandig en effectief klachten kunt ondersteunen?

Z

je nog meer toepasbare kennis en ervaring opdoet en klachten in zijn geheel leert bekijken, zodat je ondersteuning kunt bieden die nauwkeurig is afgestemd op de unieke en individuele situatie van cliënten? 

Onze masterclass aromatherapie (6 live lesdagen op locatie) is een unieke kans om jouw kennis van aromatherapie te vergroten, om maatwerk te bieden en om je zelfverzekerd te voelen als je met de oliën werkt.

DE JUISTE ONDERSTEUNING VIA HOLISTISCHE AROMATHERAPIE

Wat kun je na de masteropleiding?

Na het voltooien van de master kun jij als aromatherapeut de juiste ondersteuning bieden die nauwkeurig is afgestemd op de unieke en individuele situatie en klachten van cliënten. Je kunt het complete klachtenbeeld analyseren, zodat je mensen op een goede en veilige manier efficiënt kunt helpen.
Heb je geen praktijk en gebruik je de oliën in je privéleven? Dan kun je na deze masterclass je familie, vrienden en jezelf veilig en compleet ondersteunen.

Wat leer je in de master?

Een van de belangrijkste dingen die je leert is: maatwerk. In deze masterclass krijg je een veel dieper inzicht in de holistische aromatherapie. Je leert de thema’s die in het leven van een persoon spelen te bekijken (totaalbeeld van een klacht) en welke oliën daarbij passen. Iedereen heeft namelijk een bepaalde olie die bij hem of haar past en andersom. Er komen stukjes natuurgeneeswijze, psychologie en de geneeskundige principes aan bod.

We behandelen gemiddeld 2 oliën per les. In totaal worden ongeveer 10 oliën besproken.

Wat weet je na de master?

Je hebt een gedegen kennis van de holistische aromatherapie, de bijzondere werking, werkzame stoffen, vele eigenschappen en toepassingen van de oliën.
9

De ins & outs van de typen oliën

9
Wat een olie is, en wat het ‘wezen’ van de olie is
9
De aromatische chemie en waarom een olie werkt zoals de olie werkt
9
Hoe een olie werkt: is hij stimulerend, kalmerend of juist pijnverdovend
9
Hoe een olie respondeert/correspondeert bij iemand
9
Wat de specialiteiten zijn van een olie en waar de olie in uitblinkt
9
Welke oliën het beste passen bij bepaalde lichamelijke en psychische klachten
9
Welke olie er bij elk type mens past en andersom

Stichting Wellness & Aromatherapie

Z

Persoonlijke aandacht, meedenken en antwoord op vragen

Z

Professioneel studiemateriaal + aanvullend lesmateriaal in de online academie

Z

Les van experts

Z

Compleet aanbod

Z

Unieke methode

Z

Aromatische chemie & Psyche

Z

Productontwikkeling & Receptenleer

Z

Kleine groepen & Gezellige ambiance

Unieke Methode

Een enkele olie heeft ontzettend veel eigenschappen, zoveel zelfs dat het vaak moeilijk is om te bepalen voor welke klacht je die olie specifiek inzet.

Veel geïnteresseerden in de aromatherapie raken al snel het overzicht kwijt. Zonde en frustrerend! Aan de hand van onze unieke methode krijg jij direct een helder overzicht, zodat je begrijpelijk en snel alle informatie in een oogopslag snapt en altijd terug kunt vinden.

Deze methode gaat dieper in op de plantenfamilies, de verschillende oliën en de aromatische chemie en is completer, duidelijker en overzichtelijker dan alle andere methoden die er momenteel op de markt zijn.

“Ik heb veel meer zelfvertrouwen gekregen om zelfstandig oplossingen te bedenken
en advies en behandelingen op maat te geven.”

“Ik heb veel meer zelfvertrouwen gekregen om advies en behandelingen op maat te geven, omdat ik precies weet wat de werking van een olie is, welke werkzame stoffen erin zitten en hoe ik ze kan gebruiken. Ik stap makkelijker uit mijn comfort zone en kan zelfstandig oplossingen bedenken. Ik test nieuwe oliën en recepten en zet ze daarna binnen mijn salon in.”

Anoniem

Ellen Wagenaar 

Aromatische chemie & Psyche – Productontwikkeling – Receptenleer

 

 

Ellen geeft uitleg over de aromatische chemie aan de hand van haar unieke, nieuwe methode. Elke aromatische groep is visueel in beeld gebracht, inclusief de geuren die daarbij horen. Van de diverse groepen kun je de geïsoleerde inhoudsstofjes ruiken. Technisch en met gebruik van kleurenleer en de werking op de psyche. Daarnaast leert Ellen je elke les een nieuw product te maken.
Harmen neemt je mee de diepte in. Je leert via de aromatische chemie de synergetische en complementaire werking van de essentiële oliën kennen. Je leert welk type mens bij welke olie past en andersom. Harmen behandelt veel casussen en gaat dieper in op de klinische aromatherapie.

Harmen Rijpkema

Synergetische en complementaire werking – Praktijkvoorbeelden – Menstypen en Oliën – Klinische Aromatherapie

“De kennis die ik heb opgedaan tijdens de masterclass is onbetaalbaar voor mij.”

 “Ik heb een auto-immuunziekte waardoor ik helaas niet kan werken. Ik wil graag iets terugdoen voor mijn medemens. Door de kennis die ik nu heb, heb ik mijn leven terug en dat is onbetaalbaar! Nu kan ik aromatherapie inzetten voor familie, vrienden, dieren en mijzelf. Een verrijking in mijn leven.” 

Oud deelnemer

Voor wie is de masterclass geschikt?

Z

De masterclass is een verdieping op de basiskennis van aromatherapie.

Z
Je bent bekend met de aromatische chemie.
Z
Je hebt interesse in de holistische aromatherapie.
Z
Je wilt nog meer leren over oliën en de verdieping opzoeken.
Z
Je wilt jezelf en anderen nog beter kunnen helpen en ondersteunen.

Voor wie is de masterclass niet geschikt

K

Als je nog geen opleiding in de aromatherapie hebt gevolgd dan is deze masterclass nog niet geschikt voor jou.

“Ik voel me geen nummer, er is ruimte voor persoonlijke aandacht.” 

“Bij Stichting wellness & aromatherapie leer je zo ontzettend veel! Elke opleiding is weer een verdieping. Door de kleinschaligheid voelt het elke keer als een warm bad. Ik voel me geen nummer, er is ruimte voor persoonlijke aandacht en er is een prettige sfeer. Ellen en Harmen zijn professionals, autoriteiten op dit vakgebied. Bereidwillig om te helpen, fijne personen en ze spijkeren hun eigen kennis voortdurend bij. Er wordt gekeken welke mensen in een groep zitten en daar wordt opleiding deels op maat voor gemaakt. Het is mogelijk om met elkaar te sparren, informatie te delen, vragen te stellen.”

Anoniem

DE MASTEROPLEIDING WORDT GEGEVEN DOOR EXPERTS MET TIENTALLEN JAREN KENNIS EN ERVARING

ELLEN WAGENAAR

Ellen is al bijna 30 jaar gediplomeerd aromatherapeut, docent aromatherapie en schoonheidsspecialiste. Ze is oprichtster van de Stichting Wellness & Aromatherapie en verzorgt binnen deze stichting opleidingen, cursussen en workshops.

Het is haar missie om haar bijzondere en veelzijdige kennis over aromatherapie te verspreiden en zo iedereen mee te laten genieten van de wereld van natuurlijke geuren met hun unieke werking en de vele toepassingen.

Ellen schrijft ruim 12,5 jaar columns voor diverse vakbladen en ze ontwikkelt nieuwe producten binnen de natuurlijke huidverzorging en aromatherapie mengsels.

Met haar sprankelende energie inspireert en stimuleert ze vele mensen om ook aan de slag te gaan met aromatherapie.

Het grootste deel van haar tijd geeft ze aromatherapie lessen, schrijft ze artikelen en reist ze graag, waarbij ze bezoeken aan bedrijven en plantages brengt.

Harmen Rijpkema

Drs. Harmen Rijpkema is medisch antropoloog, aromatherapeut en auteur van vele artikelen en diverse boeken over aromatherapie. In 2021 is de 10e druk van het boek Aromecum verschenen. Harmen is ook adviseur bij een Nederlands bedrijf in de aromatherapie op het gebied van wetenschappelijk literatuuronderzoek en productontwikkeling. 

Met meer dan 40 jaar ervaring in aromatherapie geeft Harmen bij Stichting Wellness en Aromatherapie al jaren les in de aromatherapie jaaropleiding, de master en de master-plus opleidingen. 

Harmen en Ellen kennen elkaar al meer dan 30 jaar en ze vullen elkaar als docent goed aan. Harmen vanuit de wetenschappelijke hoek en Ellen meer vanuit de praktijk.

Harmen woont in Duitsland vlakbij Enschede en is naast de oliën een groot liefhebber van de natuur. Het liefst heeft hij in Klarenbeek een grote tuin en tropische kas met alle aromatische planten en bomen.

“Ellen en Harmen ademen aromatherapie, ze dragen dit uit in alles wat ze doen en zijn.”

“Ellen en Harmen houden hun kennis bij, dit merk je aan alles. Hun persoonlijkheid in combinatie met de uitgebreide kennis en kunde van de docenten maken dat ik voor Stichting wellness & aromatherapie heb gekozen. Ellen en Harmen ademen aromatherapie, ze dragen dit uit in alles wat ze doen en zijn.”

Anoniem

JOUW INVESTERING IN JEZELF

9

€ 950,00, bij betaling in één keer

9

€ 1000,00 verspreid over 10 maanden. (€ 100,00 per maand)

9

bovenstaande prijzen zijn exclusief btw,
incl. koffie, thee tijdens de lesdagen en certificaat na afronding.

Je ontvangt maar liefst €95 korting, als je de Aromatherapie Jaaropleiding bij ons hebt afgerond en direct aansluitend de Master gaat volgen.

In de online academie bij les 12 staat de kortingscode of vraag bij Claudia of Ellen om de kortingscode.

AROMATHERAPIE MASTER ZATERDAG 
Locatie: Klarenbeek
Looptijd: 10 maanden 2022 / 2023
Lesdagen: Op zaterdag in Klarenbeek
Lesdata: 10 december 2022, 4 februari, 15 april, 24 juni, 9 september & 11 nov. 2023

AROMATHERAPIE MASTER MAANDAG
Locatie: Klarenbeek

Looptijd: 10 maanden 2023
Lesdagen: Op maandag in Klarenbeek
Lesdata: 9 januari, 6 maart, 8 mei, 3 juli, 4 september en 6 november 2023

Veelgestelde vragen

Kun je de masteropleiding naast je dagelijkse werk / activiteiten doen?

Ja, dat kan prima. De lesdagen vinden 1 x per twee maanden plaats en het huiswerk kost niet veel tijd.

Is het niet te ver reizen voor mij?

Eens per twee maanden is er een lesdag. We starten om 10.30 uur, zodat je ruim de tijd hebt om na de file naar de locatie te komen. Lukt het je echt niet om van het station naar de locatie te komen? Mail ons dan even voor de mogelijkheden.

Kan de opleiding op een andere locatie gegeven worden?

Voor een groep mensen die de masterclass samen wil volgen kan er les op een locatie van voorkeur worden gegeven.

Is het geaccrediteerd?

Nee nog niet, maar sommige beroepsverenigingen accepteren het certificaat wel, waar je je punten voor krijgt.

Waarom zou ik niet alles wat ik wil weten uit een boek leren?

Natuurlijk kun je veel informatie en kennis in boeken vinden. Maar je mist dan volledig de beleving die wij jou bieden tijdens onze opleidingen en cursussen: alle zintuigen worden aangesproken via geuren, kleuren, voelen, zien, horen. Maar je mist dan ook de waardevolle mogelijkheid en kans om jouw specifieke vragen beantwoord te krijgen door experts, de passie en diepgaande kennis van de docenten, de passie die je als groep met elkaar deelt, het zelf maken van recepten en van de groep samen leren.

Zit de lunch inbegrepen?

Klarenbeek Gezamenlijk
Iedereen neemt iets gezond en lekkers mee voor bij de thee/koffie en/of lunch, met een aromatisch tintje. Bij allergieën en diëten graag eigen lunch meenemen of met elkaar afstemmen.

Als het inschrijven niet lukt, stuur ons dan een mailtje.

AANMELDEN

Pure essentiële olie of synthetische geur? Lees hier onze nieuwe blog.

X