Aromatherapie Masterclasses

Aromatherapie Masterclass: in 6 lesdagen de diepte in

Heb jij kennis van aromatherapie en werk jij graag met essentiële oliën, maar voel je je nog niet zelfverzekerd en expert genoeg om de oliën effectief in te zetten?

Wil je het complete klachtenbeeld leren bekijken en behandelen, zodat je de oliën therapeutisch en holistisch kunt inzetten?

Ontbreekt het je aan voldoende toepasbare kennis en ervaring om effectief maatwerk te bieden?

Gebruik je de essentiële oliën nog niet tot hun volledige potentie, terwijl je het allerliefste iedereen naar tevredenheid wilt helpen?

Goed kunnen zorgen voor je cliënten, jezelf en je familie is onbetaalbaar

De wereld van aromatherapie is mooi en krachtig en essentiële oliën zijn bijzonder en veelzijdig. Er is zo ontzettend veel over te leren en te lezen.
Het is mijn missie om mijn jarenlange kennis van en ervaring in aromatherapie te verspreiden en iedereen mee te laten genieten van de wereld van natuurlijke geuren met hun unieke, krachtige en effectieve werking en de vele toepassingen.

Ik wil mensen heel graag bekrachtigen in het gebruik van essentiële oliën

Hoe zou jij je voelen als cliënten en mensen in je omgeving jou zien als expert? Als ze naar jou toekomen omdat je aromatherapie effectief gebruikt en veel klachten met succes kunt ondersteunen?

Hoe zou het voor je zijn als:

Z

jij je 100% zelfverzekerd voelt als je met deze wonderbaarlijke oliën werkt?

Z

je 100% zelfstandig en effectief klachten kunt ondersteunen?

Z

je nog meer toepasbare kennis en ervaring opdoet en klachten in zijn geheel leert bekijken, zodat je ondersteuning kunt bieden die nauwkeurig is afgestemd op de unieke en individuele situatie van cliënten? 

Onze masterclass aromatherapie (6 dagen) is een unieke kans om jouw kennis van aromatherapie te vergroten, om maatwerk te bieden en om je zelfverzekerd te voelen als je met de oliën werkt.

DE JUISTE ONDERSTEUNING VIA HOLISTISCHE AROMATHERAPIE

Wat kun je na de masterclass?

Na de masterclass kun jij als aromatherapeut de juiste ondersteuning bieden die nauwkeurig is afgestemd op de unieke en individuele situatie en klachten van cliënten. Je kunt het complete klachtenbeeld analyseren, zodat je mensen op een goede en veilige manier efficiënt kunt helpen.
Heb je geen praktijk en gebruik je de oliën in je privéleven? Dan kun je na deze masterclass je familie, vrienden en jezelf veilig en compleet ondersteunen.

Wat leer je in de masterclass?

Een van de belangrijkste dingen die je leert is: maatwerk. In deze masterclass krijg je een veel dieper inzicht in de holistische aromatherapie. Je leert de thema’s die in het leven van een persoon spelen te bekijken (totaalbeeld van een klacht) en welke oliën daarbij passen. Iedereen heeft namelijk een bepaalde olie die bij hem of haar past en andersom. Er komen stukjes natuurgeneeswijze, psychologie en de geneeskundige principes aan bod.

We behandelen gemiddeld 2 oliën per les. In totaal worden ongeveer 10 oliën besproken.

Wat weet je na de masterclass?

Je hebt een gedegen kennis van de holistische aromatherapie, de bijzondere werking, werkzame stoffen, vele eigenschappen en toepassingen van de oliën.
9

De ins & outs van de typen oliën

9
Wat een olie is, en wat het ‘wezen’ van de olie is
9
De aromatische chemie en waarom een olie werkt zoals de olie werkt
9
Hoe een olie werkt: is hij stimulerend, kalmerend of juist pijnverdovend
9
Hoe een olie respondeert/correspondeert bij iemand
9
Wat de specialiteiten zijn van een olie en waar de olie in uitblinkt
9
Welke oliën het beste passen bij bepaalde lichamelijke en psychische klachten
9
Welke olie er bij elk type mens past en andersom

Stichting Wellness & Aromatherapie

Z

Persoonlijke aandacht, meedenken en antwoord op vragen

Z

Professioneel studiemateriaal + aanvullend lesmateriaal in de online academie

Z

Les van experts

Z

Compleet aanbod

Z

Unieke methode

Z

Aromatische chemie & Psyche

Z

Productontwikkeling & Receptenleer

Z

Kleine groepen & Gezellige ambiance

Unieke Methode

Een enkele olie heeft ontzettend veel eigenschappen, zoveel zelfs dat het vaak moeilijk is om te bepalen voor welke klacht je die olie specifiek inzet.

Veel geïnteresseerden in de aromatherapie raken al snel het overzicht kwijt. Zonde en frustrerend! Aan de hand van onze unieke methode krijg jij direct een helder overzicht, zodat je begrijpelijk en snel alle informatie in een oogopslag snapt en altijd terug kunt vinden.

Deze methode gaat dieper in op de plantenfamilies, de verschillende oliën en de aromatische chemie en is completer, duidelijker en overzichtelijker dan alle andere methoden die er momenteel op de markt zijn.

“Ik heb veel meer zelfvertrouwen gekregen om zelfstandig oplossingen te bedenken
en advies en behandelingen op maat te geven.”

“Ik heb veel meer zelfvertrouwen gekregen om advies en behandelingen op maat te geven, omdat ik precies weet wat de werking van een olie is, welke werkzame stoffen erin zitten en hoe ik ze kan gebruiken. Ik stap makkelijker uit mijn comfort zone en kan zelfstandig oplossingen bedenken. Ik test nieuwe oliën en recepten en zet ze daarna binnen mijn salon in.”

Anoniem

De masterclass wordt gegeven door experts met tientallen jaren kennis en ervaring

Ellen Wagenaar 

Aromatische chemie & Psyche – Productontwikkeling – Receptenleer

 

 

Ellen geeft uitleg over de aromatische chemie aan de hand van haar unieke, nieuwe methode. Elke aromatische groep is visueel in beeld gebracht, inclusief de geuren die daarbij horen. Van de diverse groepen kun je de geïsoleerde inhoudsstofjes ruiken. Technisch en met gebruik van kleurenleer en de werking op de psyche. Daarnaast leert Ellen je elke les een nieuw product te maken.
Harmen neemt je mee de diepte in. Je leert via de aromatische chemie de synergetische en complementaire werking van de essentiële oliën kennen. Je leert welk type mens bij welke olie past en andersom. Harmen behandelt veel casussen en gaat dieper in op de klinische aromatherapie.

Harmen Rijpkema

Synergetische en complementaire werking – Praktijkvoorbeelden – Menstypen en Oliën – Klinische Aromatherapie

“De kennis die ik heb opgedaan tijdens de masterclass is onbetaalbaar voor mij.”

 “Ik heb een auto-immuunziekte waardoor ik helaas niet kan werken. Ik wil graag iets terugdoen voor mijn medemens. Door de kennis die ik nu heb, heb ik mijn leven terug en dat is onbetaalbaar! Nu kan ik aromatherapie inzetten voor familie, vrienden, dieren en mijzelf. Een verrijking in mijn leven.”  

Anoniem

Voor wie is de masterclass geschikt?

Z

De masterclass is een verdieping op de basiskennis van aromatherapie.

Z
Je bent bekend met de aromatische chemie.
Z
Je hebt interesse in de holistische aromatherapie.
Z
Je wilt nog meer leren over oliën en de verdieping opzoeken.
Z
Je wilt jezelf en anderen nog beter kunnen helpen en ondersteunen.

Voor wie is de masterclass niet geschikt

K

Als je nog geen basisopleiding in de aromatherapie hebt gevolgd dan is deze masterclass nog niet geschikt voor jou.

“Ik voel me geen nummer, er is ruimte voor persoonlijke aandacht.” 

“Bij Stichting wellness & aromatherapie leer je zo ontzettend veel! Elke opleiding is weer een verdieping. Door de kleinschaligheid voelt het elke keer als een warm bad. Ik voel me geen nummer, er is ruimte voor persoonlijke aandacht en er is een prettige sfeer. Ellen en Harmen zijn professionals, autoriteiten op dit vakgebied. Bereidwillig om te helpen, fijne personen en ze spijkeren hun eigen kennis voortdurend bij. Er wordt gekeken welke mensen in een groep zitten en daar wordt opleiding deels op maat voor gemaakt. Het is mogelijk om met elkaar te sparren, informatie te delen, vragen te stellen.”

Anoniem

Over Ellen Wagenaar

Ellen is al meer dan 25 jaar aromatherapeut, docent aromatherapie en schoonheidsspecialiste. Ze is oprichtster van de Stichting wellness & aromatherapie en verzorgt binnen deze stichting opleidingen, cursussen en workshops. Het is haar missie om haar bijzondere en veelzijdige kennis over aromatherapie te verspreiden en zo iedereen mee te laten genieten van de wereld van natuurlijke geuren met hun unieke werking en de vele toepassingen. Ellen schrijft al meer dan 10 jaar columns voor diverse vakbladen en ze ontwikkelt nieuwe producten binnen de natuurlijke huidverzorging. Met haar sprankelende energie inspireert en stimuleert ze vele mensen om ook aan de slag te gaan met aromatherapie. Het grootste deel van haar tijd geeft ze aromatherapie lessen, schrijft ze artikelen en reist ze graag, waarbij ze bezoeken aan bedrijven en plantages brengt.

Over Harmen Rijpkema

Drs. Harmen Rijpkema heeft een academische achtergrond in culturele en medische antropologie. Hij is psychotherapeut en al meer dan vijfendertig jaar aromatherapeut. Harmen doceert aan opleidingsinstituten, zoals de Stichting wellness & aromatherapie. Hij schrijft artikelen, columns en monografieën. Hij is tevens de auteur van het Aromecum, een uitgebreid vademecum over de aromatherapie, met de kennis van vroeger en nu.

“Ellen en Harmen ademen aromatherapie, ze dragen dit uit in alles wat ze doen en zijn.”

“Ellen en Harmen houden hun kennis bij, dit merk je aan alles. Hun persoonlijkheid in combinatie met de uitgebreide kennis en kunde van de docenten maken dat ik voor Stichting wellness & aromatherapie heb gekozen. Ellen en Harmen ademen aromatherapie, ze dragen dit uit in alles wat ze doen en zijn.”

Anoniem

Investering:

9
€ 900,00, bij betaling in één keer
9
€ 950,00 verspreid over 10 maanden. (€ 95,00 per maand)
9

exclusief btw, incl. koffie, thee en certificaat.

Je ontvangt maar liefst 10 % korting, als je de Aromatherapie Opleiding hebt gevolgd en direct aansluitend de Master gaat volgen.

Locatie: Klarenbeek
Data 2021/2022 : Zaterdag  VOL

15 mei, 19 juni, 4 sept, 6 nov, 15 jan, 2 april

Locatie: Molenschot
Data 2021: Woensdag

7 april, 12 mei, 30 juni, 22 sept, 10 nov, 5 januari

Veelgestelde vragen

Kun je de masteropleiding naast je dagelijkse werk / activiteiten doen?
Ja, dat kan prima. De lesdagen vinden 1 x per twee maanden plaats en het huiswerk kost niet veel tijd.
Is het niet te ver reizen voor mij?
Eens per twee maanden is er een lesdag. We starten om 10.30 uur, zodat je ruim de tijd hebt om na de file naar de locatie te komen. Lukt het je echt niet om van het station naar de locatie te komen? Mail ons dan even voor de mogelijkheden.
Kan de opleiding op een andere locatie gegeven worden?
Voor een groep mensen die de masterclass samen wil volgen kan er les op een locatie van voorkeur worden gegeven.
Is het geaccrediteerd?

Nee nog niet, maar sommige beroepsverenigingen accepteren het certificaat wel, waar je je punten voor krijgt.

Waarom zou ik niet alles wat ik wil weten uit een boek leren?
Natuurlijk kun je veel informatie en kennis in boeken vinden. Maar je mist dan volledig de beleving die wij jou bieden tijdens onze opleidingen en cursussen: alle zintuigen worden aangesproken via geuren, kleuren, voelen, zien, horen. Maar je mist dan ook de waardevolle mogelijkheid en kans om jouw specifieke vragen beantwoord te krijgen door experts, de passie en diepgaande kennis van de docenten, de passie die je als groep met elkaar deelt, het zelf maken van recepten en van de groep samen leren.
Zit de lunch inbegrepen?

Klarenbeek Gezamenlijk
Iedereen neemt iets gezond en lekkers mee voor bij de thee/koffie en/of lunch, met een aromatisch tintje. Bij allergieën en diëten graag eigen lunch meenemen of met elkaar afstemmen.

Als het inschrijven niet lukt, stuur ons dan een mailtje.

AANMELDEN

0 reacties

Rozemarijn

Rozemarijn pure levenskracht leeft in jou stormen deren je niet alles kun je aan en bergen verzet je je zet me aan tot actie je geeft nooit op en leert mij door te gaan met alles wat ik in me heb (Gedicht: Annemarie Kok)    Plantenboodschap:   Ik geef...

Lemongrass

LEMONGRASS Als ik vermoeid Mijn hoofd wil laten rusten En mijn denken Al mijn energie Heeft verbruikt Reik ik naar jouw gele kleur Je immens intense geur Sta ik verfrist weer op Je kracht Je moed Is zo onweerstaanbaar echt Mijn hoofd weer recht Op mijn schouders Mijn...

Neroli (Oranjebloesem)

Neroli zachtjes rek ik me uit naar je bloemen witte sterren in een citrusboom met de geur van oranje stil sta ik In de tijd Met mijn ogen dicht vervuld van je adem schenk je mij levenskracht (Gedicht: Annemarie Kok) Neroli (Oranjebloesem) Citrus aurantium var. amara...

Aromatherapie en lekker slapen

Aromatherapie en lekker slapen   Slapen en geur In het boek Eetbare Schoonheid schreven we over het belang van een goede slaap. In deze tijd is goed slapen misschien wel belangrijker dan ooit. Want het is een bijzondere tijd op onze aardbol. Het belang van goed voor...

Aromatherapie bij littekens

Aromatherapie bij littekens Zowel bij een vers als een oud litteken kan er met de onderstaande recepten een goed herstel of verbetering optreden. Bij het gebruik van rozenbottelolie bestaat al lang de ervaring dat de kleur en de verschijning van  littekens sterk wordt...

Natuurlijke dag- & nachtverzorging

Natuurlijke dag- & nachtverzorging Net als bewust gezonde voeding eten, is het ook belangrijk dat we onze huid van buitenaf voeden op een natuurlijke, bewuste en gezonde manier. Gezonde huidverzorging en voeding bestaat uit producten rechtstreeks uit de natuur...

Blauwe lotus

Blauwe Lotus De blauwe lotus is verweven in diverse culturen. Je kan de bloem als afbeelding zien in tempels. De blauwe lotus werd vergeleken met de zon. De bloem gaat open bij zonsopkomst en dicht bij zonsondergang. Blauwe lotus geeft het ritme aan van de natuur,...

Gardenia

Enfleurage van verse GARDENIA bloemen In de ochtend worden verse gardenia bloemen op een glasplaat met vet gelegd tot het vet verzadigd is met de geur van gardenia, gemiddeld duurt dit proces ongeveer 2 maanden. Het vet wordt pomade genoemd. Om een enfleurage olie te...

Eucalyptus

Eucalyptus globulus Eucalyptus komt oorspronkelijk uit Australië en er bestaan wel over de 500 soorten. De bomen gedijen het beste in moerasachtige gebieden. Ze groeien snel en hebben daarbij veel water nodig. Voor de aromatherapie wordt gebruik gemaakt van Eucalyptus...

Zon op je bord

Zon op je bord De natuur spiegelt ons de volledige cirkel van het leven en laat in heel haar schoonheid ook ónze schoonheid, ónze oorspronkelijke natuur zien. Zoals een kind groeit in de baarmoeder, zo groeit al het zaad in de bodem van de aarde tot een kiem en boven...

Over de bergamot

Over de bergamot De botanische naam van de bergamot is Citrus Bergamia of Citrus Aurantium. De bergamotolie wordt gewonnen door persing van de schil. De vruchten worden gewassen met lauw water en daarna worden de schillen geraspt in een speciale machine. De geraspte...

Cursus: 4 Beauty Skin Treatments 2021 Editie

Onze welbekende workshop 4 Beauty Skin Treatments ( 4 in 1 ) hebben we omgebouwd tot een compleet vernieuwde cursus!
Deze bestaat nu uit 3 online lessen op onze online-academie met 17 lesvideo’s waarin we je alles laten zien over deze fantastische behandelingen. Ook zit er een live trainingsdag bij op onze locatie in Klarenbeek. En er is een uitgebreid productenpakket toegevoegd waarmee je meteen mee aan de gang kunt in je praktijk.
Uiteraard zijn bovenstaande opties te combineren in maar liefst 3 pakketten.

Reis naar het land van de bergamot

Reis naar het land van de bergamot 11 jaar geleden ontdekte Ellen de bergamotboomgaarden in Calabrië, Italië, op haar aromatherapie reis door dit prachtige land. En diverse keren heeft Ellen studie reizen georganiseerd van 3 tot 10 januari om haar passie te delen....

De kracht van Jasmijn

De kracht van Benzoë

De kracht van benzoë Benzoë is één van de warmste en fijnste essentiële oliën voor het najaar en de winter. Pure omhulling in een flesje. De naam klinkt misschien wat chemisch in je oren. Toch ben je dit snel vergeten als je de olie eenmaal geroken hebt. Wat een...

De kracht van laurier

De Kracht van Laurier Heb jij misschien ook een laurierstruik in je tuin staan of in een pot op je balkon of terras? Dat is zeker aan te raden. Kun je zo een vers blaadje plukken als het nodig is. De laurier is familie van de kaneel, kamfer en ho-hout. Laurier is een...

De kracht van Lavandin

De Kracht van Lavindin Ken jij het verschil tussen lavandin en lavendel? Want hoewel de essentiële olie van lavandin lijkt op lavendelolie, ruik je in de lavandinolie een vleugje rozemarijn die de werking van de olie net even iets anders maakt. De lavandin is een...

De kracht van Basilicum

De kracht van basilicum Wat is basilicum toch een fantastisch kruid! Je kunt het het hele jaar door in de winkels kopen en ook nog biologisch ook. Elke maand maak ik wel een paar keer pesto, met goede en lekkere basisingrediënten. Ik gebruik het op een pizzabodem,...

De kracht van Marjolein

De kracht van marjolein Wat een geurrijk kruid is de marjolein. Het groeit in vele soorten en bloeit weelderig en lieflijk. Met haar algemeen versterkende werking staat marjoleinolie echt in mijn top 10 als therapeutische olie. Marjolein is troostend en maakt alles...

De kracht van Geranium

Geranium We kennen allemaal de geranium in vele kleuren en geuren. Wist je dat er wel ruim 700 soorten geranium zijn? Een aantal hiervan zijn heel geschikt om essentiële olie van te maken. De meest bekende is de rozengeranium, in het Latijn de Pelargonium graveolens....

De kracht van Helicryse

Mijn helicryse avontuur in Bosnië In september vorig jaar ontmoette ik op een beurs mensen uit Bosnië met wie ik een fijn contact had. Ze nodigden ons uit om een bezoek te brengen aan hun boerderij en daar de oogst van de helicryse mee te maken. Een van mijn favoriete...

Hydrolaten

Hydrolaten, bloemen- of kruidenwaters, zijn fantastisch en een must voor iedereen die met aromatherapie werkt. Wat is een hydrolaat?Hydrolaten worden verkregen door waterdampdestillatie. Bij Stichting Wellness en Aromatherapie hebben we sinds kort een eenvoudige ketel...

De kracht van wilde oregano

Deze week zijn we op vakantie op Kreta. We bezoeken diverse bedrijven en verdiepen ons onder andere in de wilde oregano (Origanum dictamnus) van Kreta.

Aloë vera gel

In deze blog heerlijke recepten met verse aloë vera gel. Aloë Vera gel is verkrijgbaar bij diverse goede merken. Weet dat de verse gel nooit direct uit de plant in een tube wordt gegoten.

Lavendel gezichtsolie

In deze blog een recept over lavendel huidolie en diverse maskers die erbij gebruikt kunnen worden zoals verse aloë vera en het pop-up masker.