Natuurlijke dag- & nachtverzorging

Net als bewust gezonde voeding eten, is het ook belangrijk dat we onze huid van buitenaf voeden op een natuurlijke, bewuste en gezonde manier. Gezonde huidverzorging en voeding bestaat uit producten rechtstreeks uit de natuur zoals plantoliën, essentiële oliën, mineralen en aromatisch water (hydrolaten).

Er is een logische volgorde in het verzorgen van je huid: reinigen, voeden, verzachten, verzorgen en beschermen. Voor de reinigingsolie, peelings en maskers, wordt gebruikgemaakt van noten, zaden, bonen, leem en vruchten. Voor de voeding, verzorging en bescherming zijn er vette plantoliën, aromatisch water (hydrolaten) en essentiële oliën. Elke dag verzorging op maat, kijken wat je huid die dag nodig heeft, afhankelijk van de omstandigheden zoals het weer, het seizoen, hoe je je voelt of wat je gaat doen.

Planten en plantoliën bevatten ingrediënten die de huid verzachten, voeden en beschermen, net als de olie in zaden, noten en vruchten. De essentiële oliën, de zo kostbare geurige vluchtige essentie uit de plant of bloem, werken krachtig en positief op het immuunsysteem, de conditie van de huid en de psyche.

De huid kan vette plantolie van nature makkelijk opnemen doordat het veel lijkt op sebum (talg), ons natuurlijke huidvet. In een vette plantolie kan essentiële olie vervoerd worden naar diepere lagen in de huid. Voor de beste opneembaarheid van de huid is het goed om vette plantolie te mengen met hydrolaten (aromatisch water gemaakt door distillatie van planten of bloemen). Normaal gesproken is dit de bedoeling van een crème. Maar helaas worden er in crèmes, ook groene, vaak onnatuurlijke emulgatoren en conserveringsmiddelen toegevoegd om water en olie samen te kunnen voegen.

Het is echt mogelijk: 100% natuurlijke huidverzorging zonder geïsoleerde stoffen, emulgatoren en conserveringsmiddelen.

Je kunt voor de dag- en nachtverzorging huidoliën en huidboters gebruiken in combinatie met een lotion op basis van hydrolaten. De huidolie of huidboter wordt goed opgenomen en laat geen vetlaag achter. Dit werkt prachtig en het is de meest natuurlijke en eerlijke groene huidverzorging. Zo groen dat er geen keurmerk nodig is. Je ziet bij het lezen van de INCI-namen (Inci: Internationale Naamgeving voor Cosmetische Ingrediënten) alleen de Latijnse namen van planten of mineralen.

Een huidolie of boter bestaat  uit vette plantoliën en/of plantenboters waaraan olie oplosbare werkstoffen zoals essentiële oliën toegevoegd worden. De essentiële oliën geven een huidolie een heerlijke en natuurlijke geur en een extra werking. Daarnaast is het bijzonder fijn een lotion te gebruiken, bestaande uit hydrolaten. De werkstoffen in olie of water blijven sprankelend en actief. Dus er is geen conservering of emulgator nodig.

De huid zal misschien even moeten wennen aan deze nieuwe manier van huidverzorging. Wij willen niets anders meer. En we zijn er van overtuigd dat ook jij straks niets anders meer wilt. Het is zo fijn om zuivere producten op je huid te gebruiken, waarbij de natuurlijke geur een prachtige extra toevoeging is.

Dag en nachtverzorging

Omdat we een echt 100% natuurlijke crème willen, gebruiken we het bloemenwater- (hydrolaat) en het olie gedeelte apart. Bloemenwater met de in water oplosbare werkstoffen van een essentiële olie en vette plantenolie met de in olie oplosbare werkstoffen van een essentiële olie. Deze 2 componenten samen worden door de huid goed opgenomen. Eenvoud zonder conservering en emulgatoren, op de INCI alleen latijnse namen van planten, verzorging vol werkstoffen.

Breng op een schone huid de lotion en de huidolie of huidboter aan.  Dit kan door eerst de lotion op het gezicht te sprayen en daarover de huidolie, of andersom. Je kunt het ook mengen in de hand, voor je het op de gezichtshuid aanbrengt. De dosering van de olie en het watergedeelte kun je zelf bepalen. Gebruik 1 tot 2 delen huidolie en 2 tot 5 delen lotion. De huid mag niet glimmen na gebruik maar wel stralen.

Mijn favoriete crème is op dit moment de chibutter Roses op basis van sheabutter, baobab, jojoba, rozenbottel, rozenolie en rozen CO2 extract. Ik combineer deze samen met rozenhydrolaat voor dag- en nachtverzorging.