School voor Aromatherapie

Professionele opleidingen, cursussen en workshops.
Leer op een juiste en doeltreffende manier essentiële oliën toepassen.

Leren door ervaren en doen

Inspirerende locatie

Mooie behandelruimtes om theorie en praktijk te combineren.

Leren door ervaren en doen

Ervaren docenten

 

Leren door ervaren en doen

Gratis Online Lente & Zomer cursus

In deze gratis cursus heeft Ellen haar favoriete recepten voor dit seizoen voor je verzameld. Maak een heerlijk zomermasker, lippenbalsem en een roomspray. Ook leer je wat je kunt doen bij typische zomerklachten, zoals hooikoorts of insectenbeten.

Na registratie krijg je elke dag een lesvideo in jouw mailbox. In totaal ontvang je maar liefst 13 inspirerende en waardevolle lesvideo’s.

Aromatherapie Cursus

Leer aromatherapie in één dag

Maak tijdens deze uitgebreide cursusdag óf online kennis met aromatherapie en leer hoe je op een veilige en verantwoorde manier essentiële oliën kunt gebruiken en toepassen.

Deze cursus is ontwikkeld door aromatherapeute Ellen Wagenaar. Niet alleen kennis, zeker ook creativiteit met de oliën staat in deze cursus centraal.

Kies voor de uitgebreide online training, de live-dag bij docente Ellen Wagenaar of ga all-in met het startpakket. De keuze is aan jou! 

Aromatherapie Jaaropleiding

Aromatherapie Opleiding met Ellen Wagenaar en Harmen Rijpkema

De jaaropleiding van Ellen Wagenaar

Wil jij binnen 1 jaar aromatherapeut worden? Schrijf je dan in voor de V&VB en KTNO geaccrediteerde Aromatherapie jaaropleiding!

Nieuw: word binnen 6 maanden aromatherapeut met de Online Opleiding inclusief startpakket.

Flexibel leren in de online academie, op je eigen tempo, waar en wanneer het jou uitkomt! Volg de 12 online lessen en kies 7 live Aromabeleefdagen óf 6 online zoom sessies. Je krijgt les van Ellen Wagenaar en Drs. Harmen Rijpkema.

LIVE TRAININGSDAGEN & CURSUSSEN

Aromatherapie Cursus

Aromatherapie Basiscursus

In deze training ga je onder begeleiding van Ellen Wagenaar aan de slag met essentiële oliën. Deze basiscursus is ideaal als kennismaking en geschikt voor iedereen die meteen aan de slag wil met aromatherapie. Na deze cursus heb je voldoende basiskennis om aromatherapie meteen al toe te passen in de praktijk.

Op deze dag kun je al jouw vragen stellen. Krijg advies voor de toepassingen van aromatherapie in jouw vakgebied. Deze dag is inclusief de complete online basistraining.

Training 4 Beauty Skin Treatments

4 Beauty Skin Treatments

Introduceer aromatherapie in je beautysalon! Volg de training 4 Beauty Skin Treatments en leer maar liefst 4 behandelingen:

En aromatische treatment met roos, lavendel of happiness. Een peeling met honing en zijdecocons. Massages met penselen, olie en serum, edelstenen, Shia & Silk stempels (warme gel van chiazaadjes) en een masker van chiazaadjes & hydrolaat.
Deze training is ook volledig online te volgen.

Training Sea Wellness

Aromatherapie SEAWELLNESS

Laat je meevoeren en ervaar de bijzondere werking van o.a. sea moss, Iers mos, kelpbladeren en magnesiumzout. Ellen heeft met haar favoriete natuurlijke ingrediënten recepten ontwikkeld, speciaal voor de Sea Wellness behandeling. In de training leer je niet alleen om de behandeling te geven maar ook om zelf de natuurlijke producten te maken.

Deze training bestaat uit twee live dagen op locatie en als bonus krijg je er online videolessen bij zodat je later alles nog eens terug kunt kijken.

Training Oxymels maken

Oxymels maken

Leer onder begeleiding van Ellen Wagenaar en Harmen Rijpkema om oxymels te maken.

Een oxymel is een combinatie van azijn, honing en kruiden. Met een oxymel kun je geneeskrachtige stoffen onttrekken aan de plant. Als je deze combinatie dan nog versterkt met gerichte kruiden en aromatherapie, creëer je een smaakvolle kruidendrank voor de gezondheid!

Deze praktische dag is creatief en culinair en inclusief een uitgebreide syllabus.

Training Aromatische Zeep maken

Aromatische zeep maken

Leer om op ambachtelijke wijze zeep te maken met essentiële oliën.
Een prachtig uitziend en heerlijk ruikend stuk natuurlijke zeep in je douche of op je wastafel. En dan ook nog eentje die je zelf hebt gemaakt!

Training Ayurveda, aromatherapie en essentiële oliën

Ayurveda en Aromatherapie

Wil jij ook weten welk energietype jij bent en hoe je je emoties in balans houdt met aromatherapie?

We bespreken emoties vanuit Ayurvedisch perspectief. Ayurveda kent drie verschillende energietypes en ieder type kent haar eigen karaktereigenschappen en kwaliteiten, maar ook specifieke emoties en stemmingen wanneer er onbalans is. In de workshop leer je welke essentiële oliën je kunt inzetten om jezelf emotioneel te ondersteunen.

Online Cursussen en Opleidingen

Online Aromatherapie Opleiding

Online Aromatherapie Opleiding

Voor iedereen die niet in de mogelijkheid is om naar onze cursuslocatie te komen, is deze volledige online opleiding geschikt.

Met 12 online lessen en 6 live Zoom sessies in 6 maanden, word je aromatherapeut. Dankzij het uitgebreide Aromatherapie startpakket (t.w.v. 300,-) met de syllabussen, 30 samples van essentiële oliën, vette plantoliën en andere grondstoffen doe je praktijkervaring op. Dit alles onder online begeleiding van docenten Ellen Wagenaar en Drs. Harmen Rijpkema.

Training 4 Beauty Skin Treatments

4 BEAUTY SKIN TREATMENTS

Introduceer aromatherapie in je beautysalon! Onze welbekende behandeling 4 Beauty Skin Treatments ( 4 in 1 ) is ook als online cursus te volgen!

Deze bestaat nu uit 3 online lessen op onze online-academie met 17 lesvideo’s waarin we je alles laten zien over deze fantastische behandelingen. 
Er is een optioneel een uitgebreid productenpakket bij te bestellen waarmee je meteen mee aan de gang kunt in je praktijk.

Online Aromatherapie Cursus

Aromatherapie Basiscursus

Je leert in deze fantastische online basiscursus hoe je op een veilige en verantwoorde manier de etherische oliën toe kan passen. Er wordt veel kennis en creativiteit doorgegeven. Het is voor een ieder die meteen aan de slag wil met de aromatherapie in de praktijk.

De Aromatherapie basiscursus is de online versie van onze live trainingsdag. Deze basiscursus is compleet vernieuwd met online videolessen in combinatie met het optionele productenpakket.

Online mini-cursus

Cursus hoe kan je eczeem op een natuurlijke manier behandelen

Mini-cursus Eczeem

Krijg het antwoord op een veel gestelde vraag: hoe kan je eczeem op een natuurlijke manier behandelen? Ellen deelt in de video’s haar beste recepten voor een aromatherapie behandeling bij Eczeem met o.a. aloë vera en witte klei.

Deze cursus bestaat uit 25 minuten videomateriaal en een receptengids.

Cursus over de natuurlijke aanpak bij hoofdpijn en migraine

Mini-cursus Hoofdpijn & MIgraine

De symptomen van hoofdpijn en migraine kun je op een natuurlijke manier verzachten en soms zelfs (deels) voorkomen. Samen met Drs. Harmen Rijpkema leer je van Ellen Wageneer de beste recepten en een aromatherapie behandeling bij hoofdpijn en migraine.

Deze cursus bestaat uit 25 minuten videomateriaal en een receptengids.

aromatherapie herfst ene winter cursus

Minicursus Versterk je Immuunsysteem

Een verzwakt immuunsysteem en klachten zoals luchtwegproblemen kun je op een natuurlijke manier verzachten. Je leert o.a. een huidolie en badolie maken om jouw immuunsysteem te versterken.

Deze cursus bestaat uit 25 minuten videomateriaal en een receptengids.

EXCURSIES & REIZEN

Meerdere keren per jaar organiseren wij diverse excursies en reizen naar binnen en buitenland.

Voor bestaande cursisten in de opleidingen is dit een hele waardevolle verdieping en voor nieuwe deelnemers een hele mooie kennismaking met zowel aromatherapie als onze stichting.
Klik hieronder voor een overzicht van de komende excursies en reserveer je plek indien je gezellig mee wilt gaan!

Bergamot Studiereis Italië

Proef en ervaar de Mediterrane sfeer en ga mee naar Calabrië in Zuid Italië om biologische bergamotvruchten te plukken. We volgen diverse bergamot workshops en brengen een bezoek aan een bergamotvruchten perserij.

Je kunt alvast een plekje reserveren voor volgend jaar (2025).

Meer weten over de jaaropleiding?

Klik dan hieronder door naar de informatiepagina.

Hier vind je nog meer belangrijke details zoals o.a.:

  • overzicht van alle data en locaties
  • prijzen en betaalmogelijkheden
  • antwoorden op veelgestelde vragen
  • reacties van deelnemers

 

Masters: vervolg jaaropleiding

AROMATHERAPIE MASTERCLASS 1

AROMATHERAPIE MASTERCLASS 1

De Aromatherapie Masterclass 1 is een vervolg opleiding voor een ieder die al een jaar of meerdere jaren een Aromatherapie opleiding hebben gevolgd. In deze opleiding staat de therapeutische verdieping met de oliën centraal. We gaan aan de slag met 11 essentiële oliën en de karakterstructuren.

De opleiding duurt 12 maanden en de lessen worden verzorgd door Drs. Harmen Rijpkema en Ellen Wagenaar.

AROMATHERAPIE MASTERCLASS 2

Aromatherapie Masterclass 2

De Aromatherapie Masterclass 2 is de vervolgopleiding van de Masterclass 1. Hier worden de seizoenen uitgebreid behandeld in combinatie met de bijpassende essentiële oliën en de bijbehorende klachten. 

Ook deze opleiding is een combinatie van lesvideo’s en live lesdagen op locatie.
De opleiding is verdeeld over 4 kwartalen en de lessen worden verzorgd door Drs. Harmen Rijpkema en Ellen Wagenaar.

Aromatherapie MASTERCLASS 3

Aromatherapie MASTERCLASS 3

De Aromatherapie Masterclass 3 is de vervolgopleiding van de Masterclass 2. Hier staan de menstypen en de psyche centraal, iedere les wordt een mensen- en plantentype behandeld. 

De Aromatherapie Masterclass 3 (5 live lesdagen op locatie) is een unieke kans om jouw kennis van aromatherapie nog meer te vergroten. Wederom worden de lessen verzorgd door Harmen Rijpkema en Ellen Wagenaar.

Wat vinden cursisten

Echt fantastisch!! Ik heb genoten van iedere minuut en dat komt door het enthousiasme en de kennis en kunde van Ellen. Ik vond het prettig dat er gewerkt werd met een presentatie en informatie boekje, maar het mooiste waren de verhalen en informatie er omheen….iedere vraag werd serieus genomen en duidelijk uitgelegd. Ik had meteen vanaf de eerste dag het gevoel dat ik er iets mee kan en dat vind ik uniek!

Dank voor deze mooie dag & jullie gaan me zeker terug zien.

Lisanne Jansen

Deelneemster Aromatherapie cursus

Stichting Wellness en Aromatherapie Ebook

Recente blogberichten

De kracht van Bergamot

De kracht van Bergamot

Ontdek de kracht van bergamot essentiële olie. Een goede olie bij spanning, lusteloosheid en somberheid. De bergamot is de koningin onder de citrusvruchten. Ze geeft een optimistisch en vrolijk humeur. De essentiële olie van bergamot is tegelijkertijd verfrissend, kalmerend en opmonterend.

Lees meer
Rozemarijn olie

Rozemarijn olie

Rozemarijn essentiële olie Soms zie je in het prille voorjaar de tere helder lichtblauwe tot lila paarse bloemetjes al in de rozemarijnstruiken, in de okselknoppen van de takken. De struiken bloeien wanneer het hun tijd is. Soms in een vast seizoen ritme, maar...

Lees meer
Roos

Roos

Roos Koningin van de geuren   Kenmerken: Naam: RoosBotanische namen: Rosa damascena, Rosa alba, Rosa centifoliaFamilie: RosaceaeHerkomst: Bulgarije, Turkije, Marokko, Iran, India, Frankrijk Winning:Waterdampdistillatie of extractie van de bloemen.Door middel van...

Lees meer